Voor- en nadelen was- droogcombinatie


De aankoop van een was- droogcombinatie is iets waar je goed over nadenkt. Over het algemeen is het algemeen geaccepteerd dat een wasmachine ‘noodzakelijk’ is, en een droger een ‘luxe’ vormt. Een was- droogcombinatie heeft beide functies en is hiermee op bepaalde vlakken ideaal, maar elk apparaat heeft ook zijn nadelen. Om een inzichtelijk overzicht te geven hebben we reviews bij meerdere webwinkels bekeken en zelf natuurlijk de specificatielijst van verschillende was- droogcombinaties doorgespit. Al met al hebben we een lijstje voordelen en nadelen kunnen maken, welke jou een snel overzicht geven.

Voordelen was- droogcombinatie

Ruimtebesparing

Een groot voordeel, en voor veel mensen een reden om een was- droogcombinatie te kopen, is natuurlijk de ruimtebesparing. Je hebt maar één witgoed apparaat in plaats van twee, en toch wel die luxe van twee. Dit kan een oplossing zijn wanneer de ruimte voor witgoed apparatuur beperkt is.

Droogprogramma

Het droogprogramma kan direct achter het wasprogramma aangezet worden, soms is dit de enige optie, maar het is wel heel handig om de was- droogcombinatie niet opnieuw te moeten instellen.

Prijs

In aanschaf is een was- droogcombinatie goedkoper dan wanneer je een wasmachine en droger los koopt. De apparaten die nu op de markt zijn, zijn erg zuinig. Was- droogcombinaties doen niet onder aan wasmachines en drogers.

Functies

Was- droogcombinaties hebben ook geavanceerde functies zoals Add-Wash en Eco Bubble

Aansluitingen

Je hebt geen aparte afvoerslang nodig voor het droogprogramma, want het apparaat gebruikt dezelfde afvoerslang voor zowel wassen als drogen.

Nadelen was- droogcombinatie

Drogen

Niet elke was- droogcombinatie heeft de optie om kleding alleen te drogen, omdat het standaard het geval is dat dit programma achter een ander programma draait. Doordat je deze optie mist kun je niet een deel van de kleding eruit halen en dan de overige kleding drogen.

Opvangen stof

Tijdens het drogen wordt de stof niet opgevangen in een filter. Dit zorgt ervoor dat er altijd stof achterblijft in de rubberen wand. Dit is geen probleem, als je dit er na de droogbeurt even uithaalt. Maar als je dit laat zitten, zal het meedraaien met de volgende was en kan dit weer in kleding bij hangen als je die was dan vervolgens niet ook op het droogprogramma meedraait.

Functies

Wasmachines en drogers hebben tegenwoordig steeds meer programma’s, afgesteld op bepaalde soorten stof, bepaald energieverbruik en zelf anti-allergenen programma’s. De was- droogcombinatie heeft ook veel programma’s, maar vaak iets minder dan een losse wasmachine of wasdroger, ook omdat het van beide machines de opties moet hebben.

Levensduur

De levensduur van een was- droogcombinatie is over het algemeen iets korter, wat logisch is want je gebruikt één apparaat voor twee functies en dus tweemaal zoveel.

Merken was- droogcombinaties

Er zijn verscheidende merken was- droogcombinaties. Binnen een merk varieert het aanbod aan was- droogcombinaties enorm: van goedkoper tot duurder en van simpeler tot geavanceerder. Ben je op zoek naar een specifiek merk? We zetten de merken hier voor je op een rij.


Wij hebben het uitzoekwerk al voor je gedaan. 
Bekijk top 10 wasdroogcombinaties
Bekijk de top 10 wasdroogcombinaties
Bekijk top 10 wasdroogcombinaties