LG F1496AD1

Informatie LG F1496AD1

De LG F1496AD1 is een grote was-droogcombinatie met 8 kg wasbelading en 4 kg droogbelading per cyclus, energieklasse B en een betrouwbare Direct Drive motor. Door de 8 kg wasbelading kun je grote wassen draaien en hoef je de machine minder vaak aan te zetten. Dit is dus perfect voor grote wassen zoals beddengoed.

Ook heeft de LG F1496AD1 13 wasprogramma’s om jou was op de meest geschikte manier te wassen, afhankelijk van materiaal en tijd. Hierdoor wordt jou was optimaal behandeld. Daarnaast beschikt deze was-droogcombinatie nog over 4 droogprogramma’s en een sensor waardoor de droger niet door blijft draaien wanneer de was droog is.

Specificaties

De LG F1496AD1 is ontwikkeld voor huishoudens met 5 personen of meer. Onderstaand zijn alle specificaties van de was- droogcombinatie zichtbaar.

Vulgewicht wassen8 kg
Vulgewicht drogen4 kg
Max. centrifugesnelheid katoen1400 toeren
EnergieklasseB
Jaarlijks energieverbruik1296 kWh
Geluidsniveau wassen54
Geluidsniveau drogenNee
Geluid bij centrifugeren75 dB
Eind- of starttijd instellen met timerJa

Extra informatie

De LG F1496AD1 staat niet voor niks in de top 5 was-droogcombinaties. Zo heeft deze was-droogcombinatie verschillende extra functies die je niet bij welke was-droogcombinatie terugvindt. Zo bevat deze de stille, zuinige en duurzame Direct Drive motor met levensduur die getest is op 20 jaar. Doordat deze motor minder onderdelen bevat is hij minder onderhevig aan slijtage en behoeft hij minder onderhoud. De was-droogcombinatie bevat een startuitstelknop, een kinderslot, belandingsherkenning, trommelreiniging, automatische stabilisatie en een fraaie en handige LED-display.

Ook beschikt de LG F1496AD1 over een de LG 6Motion technologie. De Soft-Care-trommel zorgt ervoor dat jou was minder kreukt en slijt en daarnaast bevat de trommel een antibacteriële laag om de verspreiding van bacteriën op kledingstukken tegen te gaan. Het Spray-Rinse systeem zorgt ervoor dat de sproei resultaten net zo goed zijn bij 80% minder watergebruik. De Smart Diagnosis functie helpt je bij problemen en storingen en geeft aan hoe deze opgelost moeten worden.

Voordelen LG F1496AD1

Je bent op zoek naar een wasmachine en een droger in een, dan is er één oplossing: een was- droogcombinatie! Zie alle voordelen van een was- droogcombinatie ten opzichte van een andere machine:

 1. Je bespaart ruimte: je hebt maar 1 machine nodig!
 2. Twee programma’s in 1 – wassen en drogen in 1 beurt
 3. Perfect voor kleine gezinnen/stelletjes met relatief weinig was
 4. Je hebt geen slang nodig voor het droog programma
 5. Energiezuinig: drogen gebeurt op een lage temperatuur
was droogcombinatie

Drive direct motor

Deze motor bevat minder onderdelen dan de meeste andere motoren en is hiermee minder gevoelig voor slijtage wat weer zorgt voor een langere levensduur, welke getest is op wel 20 jaar. Hierdoor is het vervangen van losse onderdelen die snel slijten niet meer nodig. Ook zorgt de directe aansluiting op de trommel van de wasmachine ervoor dat de Direct Drive motor minder energie verbruikt, minder trilt en minder geluid maakt.

6Motion technologie

Uniek aan de wasmachines van LG met de 6Motion technologie is dat deze was-droogcombinaties de bewegingen van de trommel compleet onder controle hebben waardoor verschillende bewegingen mogelijk zijn. Zo wordt de snelheid en de draairichting per verschillend wasprogramma ingesteld waardoor het perfect op jou type was wordt afgesteld. Dit zorgt voor een optimale wasuitkomst van uw kleding en weet je zeker dat jou was niet te ruw gewassen wordt.

Smart Diagnosis

De LG F1496AD1 bevat Smart Diagnosis wat het oplossen van een probleem van de wasmachine een stuk eenvoudiger maakt. Deze techniek kan het probleem in de wsmachine voor jou vaststellen en vertellen welke stappen doorlopen moeten worden. Na het doorlopen van de stappen geeft de machine een signaal door aan de klantenservice via de telefoon. Zo hoef je zelf geen onduidelijke telefoontjes meer te plegen.

Programma's van de LG F1496AD1

Onderstaand overzicht toont alle verschillende was, droogprogramma’s van de LG F1496AD1. Klik op de secties om een overzicht te krijgen van de functies van deze was- droogcombinatie.

De LG F1496AD1 heeft verschillende was- en droogprogramma’s en afhankelijk van de stof en het kledingstuk bepaal je eenvoudig het juiste programma.

 1. Baby care
 2. Katoen
 3. Katoen Eco
 4. Katoen Snel
 5. Synthetisch
 6. Handwas/wol
 7. Intensief 60 min (heel of half)
 8. Gemengd
 9. Snel 30 min
 1. Kastdroog
 2. Strijkdroog
 3. Tijd drogen

Assortiment LG wasdroogcombinaties

[woof_products taxonomies=product_cat:122]