Stinkende was droogcombinatie schoonmaken?

Een stinkende was droogcombinatie is alles behalve ideaal, want je wilt juist dat je was hier zo fris mogelijk uit komt. Wanneer de was droogcombinatie stinkt, zal de kleding die hieruit komt ook stinken. De geur neigt naar een combinatie van zure melk, stilstaand water en mufheid. Er zijn een aantal tips die we voor je op een rij zetten om deze geur in kleding en de was droogcombinatie te voorkomen, maar ook om deze op te lossen.

1

Zorg dat je de kleding niet vochtig opbergt. Vochtige kleding op donkere plaatsen leidt vaak tot schimmel- of meeldauwkwesties, die die muffe, zure geur veroorzaken. Zorg er dus voor dat je kleding helemaal droog is voordat je ze opbergt, dit geldt niet alleen voor de wasmand maar ook wanneer je kleding in de was droogcombinatie stopt en deze niet gelijk aanzet.

2

Voorkom dat kleding en vooral ondergoed en handdoeken niet te lang moeten wachten op een was- en droogbeurt, hierdoor stapelen er veel bacteriën op.

3

Kleding wassen met een zo kort mogelijk programma en een zo laag mogelijke temperatuur is milieubewust en daarbij een bewuste keuze voor de portemonnee, maar niet handig wanneer er stinkende vochtige kleding gewassen moet worden. Zorg dat je deze stinkende en vochtige was op 40° of 60° graden wast en niet ‘koud’. Wanneer het stinkt is er al bacterievorming bezig, en hoewel er een hoop opgelost kan worden met efficiënte programma’s en goed wasmiddel, kan een iets hogere temperatuur ook wonderen doen.

4

Voorkom overmatig gebruik van wasmiddel. Hoewel je dit niet verwacht, kan dit resten achterlaten en juist voor stank in de was droogcombinatie zorgen. De zeepdispenser en de deur open laten staan wanneer er geen was gedraaid of gedroogd wordt kan ook wonderen doen, want een ruimte die weinig doorlucht zal altijd meer gaan ruiken.

Tips voor reinigen binnenkant was- droogcombinatie

1

Wat betreft wit wasgoed, kun je chloor gebruiken en de hoogste temperatuur mogelijk

2

Wat betreft kleurrijk wasgoed, gebruik wat bakpoeder en voeg dit toe aan de was en was dit mee met de hoogste temperatuur mogelijk.

3

Laat het wasgoed luchten in frisse lucht en hang het in de zon. Frisse lucht en zonlicht elimineren schimmel. Zorg er dan wel voor dat je de kleding binnenstebuiten hangt, want direct zonlicht kan de kleuren van kleding vervagen.

4

Was de trommel met schoonmaakazijn op de hoogste temperatuur met het langste programma en laat daarna ook een droogprogramma lopen, om ervoor te zorgen dat de wastrommel goed droogt.

5

Maak de losse onderdelen schoon voor zover dit kan. Denk aan het dosseerbakje, de randen van de opening van de was droogcombinatie en de binnenkant van de trommel.

6

Als de geur erg hardnekkig is, kun je een serviceman vragen om te kijken of de geur uit een gebied komt welke je zelf niet kunt bereiken.