Levensduur van een was- droogcombinatie


De levensduur van een was- droogcombinatie hangt van meerdere factoren af en verschilt zo tussen 10-20 jaar. Zoals je al verwacht, hangt dit af van het merk was- droogcombinatie, de bouwkwaliteit en materialen van de was- droogcombinatie, het bouwjaar van de was- droogcombinatie, hoe vaak de was- droogcombinatie gebruikt wordt en ook hoe de was- droogcombinatie gebruikt wordt en zelfs van de installatie van de was- droogcombinatie.

De levensduur is dus niet zo één twee drie te bepalen, want het is afhankelijk van het apparaat zelf en van jou, de consument en gebruiker van dit apparaat. Om toch inzicht te krijgen in hoe je dit zo goed mogelijk kunt bepalen, en wat je kunt doen om de levensduur te verlengen van jou was- droogcombinatie, hebben we hier voor jou op een rij gezet welke factoren de levensduur voordeling beïnvloeden. Je wilt natuurlijk dat jou pas gekochte was- droogcombinatie zo lang mogelijk mee gaat, en daar kun je ook zelf aan meewerken.

Levensduur was- droogcombinatie verlengen

Prijs

De prijs van de was- droogcombinatie is van belang. Er is geen lineaire relatie tussen de prijs en de levensduur, maar er is wel degelijk bewezen dat duurdere was- droogcombinaties over het algemeen langer meegaan. Dit is ook niet gek, want je betaald meer voor een was- droogcombinatie indien de bouwkwaliteit en dus de materialen van betere en duurzamere kwaliteit zijn.

Gebruik

Hoe meer gebruik, hoe korter de levensduur. Dit is een relatie die je wel zo goed als lineair kunt noemen. Indien een apparaat maar 1 keer per week gebruikt wordt, en hetzelfde apparaat wordt bij de buren 5 keer per week gebruikt, dan is het niet gek dat de buren na 5 jaar een nieuw apparaat moeten kopen en jij na 25 jaar nog steeds de oude vertrouwde was- droogcombinatie kunt gebruiken. Dit is ook de reden dat er nog steeds oude modellen rondcirculeren op marktplaats. Let wel op, deze modellen komen uit een ander bouwjaar en hebben beduidend minder kwaliteit.

Bouwjaar

Dan komen we meteen op het derde punt, namelijk het bouwjaar. Een was- droogcombinatie van 10 jaar geleden heeft een slechtere levensverwachting dan een was- droogcombinatie die nu te koop is. Je kunt ervan uit gaan dat de apparatuur welke nu verkocht wordt een grote sprong heeft gemaakt en beduidend beter van kwaliteit is. De fabrikanten hebben veel nieuwe technieken en materialen geprobeerd in de afgelopen jaren wat ervoor gezorgd heeft dat witgoed apparatuur een stuk duurzamer geworden is.

Onderhoud

Het onderhoud van een was- droogcombinatie is minstens net zo belangrijk voor de levensduur. Wanneer een apparaat één keer in de zoveel tijd schoongemaakt of gespoeld wordt en er geen vieze resten in blijven zitten, ben je al een heel eind op weg naar de optimale levensduur. De levensduur kun je dan ook zelf positief beïnvloeden door niet teveel wasmiddel en wasverzachter te gebruiken, door de afvoerslangen één keer per zoveel tijd te vervangen, door de trommel soms schoon te spoelen met een wasbeurt op een hoge temperatuur met alleen azijn en/of citroensap en door de doseerbakjes schoon te houden.

Installatie

De installatie van een was- droogcombinatie is ook van belang. Hierbij is vooral het feit of het apparaat waterpas staat erg belangrijk. Indien een apparaat niet waterpas staat, zullen er meer trillingen ontstaan tijdens het wassen en drogen van de was, wat ervoor zorgt dat de was- droogcombinatie meer te voortduren krijgt. Dit is logischerwijs niet bevorderlijk voor de levensduur. Het is dan ook aan te raden om één keer in de zoveel maanden te controleren of het apparaat nog waterpas staat, dit kan namelijk door het vele gebruik ook veranderen.

Merken was- droogcombinaties

Er zijn verscheidende merken was- droogcombinaties. Binnen een merk varieert het aanbod aan was- droogcombinaties enorm: van goedkoper tot duurder en van simpeler tot geavanceerder. Ben je op zoek naar een specifiek merk? We zetten de merken hier voor je op een rij.