Beste wasmachine en droger set van 2024

Een wasmachine en droger set is een verstandige aankoop wanneer je geld wilt besparen bij de aankoop van een losse wasmachine en droger. Het voordeel van een wasmachine droger set is dat de wasmachine en droger volledig op elkaar afgestemd zijn. Het vulgewicht, de functies en het uiterlijk komt exact overheen.

We hebben de beste wasmachine en droger sets van 2024 vergeleken en tonen je de beste goedkope wasmachine en droger set.

Wat is een wasmachine en droger set

Ben je opzoek naar een wasmachine en droger? Dan is het misschien handig om eens te kijken naar een wasmachine en droger set. Het voordeel van het kopen van een wasmachine en droger set is dat je erg veel geld kunt besparen dan wanneer je een losse wasmachine en losse droger koopt.

In dit artikel hebben wij de beste wasmachine en droger sets van 2024 voor je uitgelicht.

Best geteste wasmachine en droger sets

De kwaliteit en prijs van een wasmachine en droger set varieert enorm. De prijs is gebaseerd op het gebruiksgemak, het merk en de bouwkwaliteit. Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine en droger set, dan is het belangrijk om naar de prijs-kwaliteit verhouding te kijken. Een duurdere set heeft over het algemeen een hogere kwaliteit en langere levensduur, maar dit is niet altijd het geval.

Wij hebben de beste wasmachine en droger sets op een rij gezet. Daar hebben we de kwaliteit en prijs tegenover elkaar gezet, de wasmachine en droger sets met de beste prijs-kwaliteit verhouding hebben plek verdient in de top beste wasmachine en droger sets van 2024.

Best goedkope wasmachine en droger sets

Vind je de meeste sets te duur, en ben je op zoek naar een goedkope wasmachine en droger set? Dan hebben we hier voor jou de beste sets voor onder de 1150 euro geselecteerd. Deze sets hebben een goede beoordeling gekregen en hebben een goede wasmachine en droger. 

Bekijk hier direct de beste goedkope wasmachine en droger sets

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdroogcombinaties
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

Wasmachine en droger set kiezen

Een wasmachine en droger kiezen vergt wat zoekwerk. Je wilt er zeker van zijn dat je de juiste koopt, daarom helpen we je op weg! Heb je beide apparaten nodig dan is het handig om een wasmachine droger set te kopen: door een set te kopen bespaar je op aanschafkosten. Een bijkomend voordeel is dat beide apparaten bij elkaar passen en dus goed op elkaar gezet kunnen worden, de bediening overeenkomt en de apparaten qua uiterlijk op elkaar afgestemd zijn. Daarentegen is er minder keuze wanneer je kiest voor een wasmachine en droger set in vergelijking met de losse apparaten. Een wasmachine en droger set kiezen doe je op basis van een aantal dingen: de kwaliteit van de wasmachine en droger set, de milieuvriendelijkheid, de gebruiksvriendelijkheid en de prijs.

Hoe milieuvriendelijker een wasmachine droger set, hoe minder jaarlijkse kosten je hebt. Hoe meer functies de wasmachine en droger set heeft, hoe duurder deze wordt. Toch is het zonde om te betalen voor functies die je toch niet gebruikt. Tenslotte zijn er ook praktische zaken om rekening mee te houden: de afmeting, de draairichting van de deur, de inhoud en de bouwkwaliteit. Om het je makkelijker te maken hebben we een selectie gemaakt van de beste wasmachine en droger sets. We zetten alle informatie op een rij zodat jij de set kan kopen welke het beste bij jou behoeften en huishouden past.

Voor- en nadelen van een wasmachine en droger set

Om jou te helpen met het maken van de juiste keuze hebben wij de voor- en nadelen van een wasmachine en droger opgesomd.

Voordelen

 1. Laadvermogen past bij elkaar: Bij een wasmachine en droger set is het laadvermogen van de apparaten op elkaar afgestemd. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je veel minder kunt drogen dan kunt wassen.
 2. Hoge korting: Omdat je de wasmachine en droger tegelijkertijd aanschaft krijg je meestal een leuke korting, dit scheelt erg veel geld dan wanneer je twee aparte apparaten zou kopen.
 3. Makkelijk te stapelen: De twee apparaten zijn zo gemaakt dat je ze op elkaar kunt zetten, in sommige gevallen zit er zelfs een stapelkit bij.
 4. Design is hetzelfde: Mocht je het belangrijk vinden dat je waskamer er mooi uit ziet? De twee apparaten hebben hetzelfde design en passen daarom perfect bij elkaar.
 5. Besturing is hetzelfde: De besturing van het systeem is hetzelfde bij beide systemen.
 6. Energiezuinig: De meeste wasmachine en droger sets op de markt zijn meestal hele nieuwe en dus energiezuinige modellen.

Nadelen

 1. Grote uitgave in één keer: Omdat je een wasmachine en droger te gelijk koopt kan het een grote uitgave zijn dan wanneer je ze apart haalt met een lange tijd er tussen.
 2. Het hebben van twee apparaten kan veel ruimte in beslag nemen: Heb je weinig ruimte in je woning? Wanneer je twee apparaten moet neerzetten kan dat misschien net iets te veel zijn. Kijk dus altijd goed waar je de set wilt neerzetten.
 3. Beperkte keuze: Momenteel worden er nog niet heel veel verschillende sets aangeboden. De keuze is dus niet heel erg groot.

Waar let je op

De aanschaf van een wasmachine en droger set is een goed idee, zeker als je gaat voor een goede prijs en een handige, functionele combinatie van beide apparaten. De wasmachine en droger kunnen zowel naast als op elkaar gezet worden. Mocht je de apparaten op elkaar willen plaatsen, zorg dan dat je trildempers gebruikt en de apparaten beide waterpas staan. Controleer dit enkele keren per jaar, dit kan namelijk variëren wegens het gebruik en de trillingen van de wasmachine en droger. Hiermee zorg je ervoor dat de wasmachine en droger set niet alleen minder geluid maakt, maar ook langer mee gaat. Minder trillingen zorgt namelijk voor minder schade aan de verschillende onderdelen, welke toch al onderhevig zijn aan veel beweging.

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine en droger set, dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat je de juiste wasmachine en droger set aanschaft. Wel zo handig om hier rekening mee te houden, aangezien je de wasmachine en droger set voor een lange tijd koopt, zeker nu de levensduur van een wasmachine en droger langer wordt. We zetten voor jou een rij waar je rekening mee kunt houden bij de aanschaf van de set wasmachine en droger:

Energielabel

De prijs van een was- droogcombinatie varieert enorm, van ongeveer €350 tot ongeveer €2.000. De prijs is gebaseerd op het gebruiksgemak, het merk en de bouwkwaliteit. Ben je op zoek naar een nieuwe was- droogcombinatie, dan is het belangrijk om naar de prijs-kwaliteit verhouding te kijken. Een duurdere was- droogcombinatie heeft over het algemeen een hogere kwaliteit en langere levensduur, maar dit is niet altijd het geval. Wij zetten de beste wasdroogcombinaties op een rij, waar we de kwaliteit en prijs tegenover elkaar zetten en de was droog combi met de beste prijs-kwaliteit verhouding een plek verdient in de top 4.

Waskwaliteit

De waskwaliteit van een wasmachine is afhankelijk van verschillende factoren en wordt ingedeeld in topklasse, middenklasse en basisklasse. We raden ten alle tijden aan om minstens een middenklasse waskwaliteit te gaan, maar een topklasse waskwaliteit zal betere resultaten opleveren. De waskwaliteit wordt bepaald aan de hand van verschillende specificaties: wasresultaat, kleding beschermende trommel, automatische wasmiddeldosering, beladingssensor, extra spoelfunctie, stoomfunctie en waskwaliteit. Je betaald altijd wat meer voor een betere waskwaliteit, maar hier krijg je ook minder slijtage van je kleding voor terug.

Bouwkwaliteit

Wat bouwkwaliteit betreft raden we hetzelfde aan als bij de waskwaliteit: kies minimaal voor een middenklasse en het liefst voor een topklasse. Een basisklasse wasmachine en droger set heeft een beduidend kortere levensduur omdat de materialen en onderdelen minder duurzaam zijn en dus sneller onderhevig aan slijtage. Dit brengt dus eerder extra kosten met zich mee. Echter is dit een vuistregel en dit hoeft niet altijd zo te zijn, dit verschilt ook per wasmachine en droger set. De bouwkwaliteit wordt bepaald aan de hand van verschillende specificaties: type behuizing, type trommel, materiaal kuip (RVS of kunststof), wel of geen koolborstelloze motor, balanssystemen, waterbeveiliging (overloopbeveiliging of bodemsensor), zelfreinigende wasmiddellade en trommelreiniging. Je kunt je voorstellen dat een wasmachine en droger set met duurzamere materialen en meer automatische schoonmaakopties minder onderhoud behoeft en langer mee gaat. Een basisklasse wasmachine en droger set heeft minder dan 50% van deze specificaties, een middenklasse tussen de 50 en 70% en een topklasse meer dan 70%.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine en droger set is daarbij ook van belang. Dit kan erg uiteenlopen, van 6 tot wel 12 kilogram. De meeste wasmachine en droger sets hebben over het algemeen een redelijk gemiddeld vulgewicht van 7 tot 9 kilogram. Dit is geschikt voor 2 tot 6 personen. Een huishouden met 2 personen heeft eigenlijk niet veel aan de extra kilogrammen vulgewicht, omdat dit vaak niet gebruikt wordt. Mocht je dan toch een grote wasmachine en droger set aanschaffen, zul je onnodig veel energie gebruiken voor het draaien van een ‘halfvolle’ was. Grotere gezinnen daarentegen hebben weinig aan een kleinere wasmachine en droger set omdat er dan veel meer wasbeurten nodig zijn om de wekelijkse was weg te krijgen. Dat is uiteraard ook niet handig want dat verbruikt een stuk meer energie. Kijk dus altijd even naar het vulgewicht om te voorkomen dat je een te grote of kleine wasmachine en droger set koopt.

Uiterlijk

Het model van de wasmachine en droger sets varieert, maar het zijn over het algemeen fraaie modellen. De wasmachine en droger zijn op elkaar afgestemd in materiaal en kleur.

Bediening

De bediening van een wasmachine en droger set verschilt. Bij de aankoop van een goedkope wasmachine en droger set zal dit minder geavanceerd zijn. De bediening kan zowel met draaiknoppen als drukknoppen en digitaal zijn. Over het algemeen zijn de wasmachine en droger hierin gelijk, maar er zijn combinaties waarbij het ene apparaat digitaal bediend wordt en het andere model met draai- en drukknoppen. Verder is het model en de look hetzelfde.

Gebruiksgemak

Het gebruikersgemak is erg van belang, zeker als je ervan uit gaat dat je de wasmachine en droger set voor een behoorlijke periode gaat gebruiken. Je schaft twee toch wel prijzige apparaten aan om jaren lang in het huishouden te gebruiken, dus wat extra functies om het makkelijk te maken zijn niet overbodig. Denk hierbij aan de volgende functies: resttijdindicator, startuitstel, beladingssensor, automatische wasmiddeldosering, kledingbeschermende trommel, zelfreinigende trommel, zelfreinigende wasmiddellade, tussentijds was toevoegen, stoomfunctie en bediening via een app. Of dit voor jou nuttig of overbodig is, is natuurlijk aan jou. Wel kan het handig zijn om hier rekening mee te houden met de aanschaf van een set wasmachine en droger. Een goedkope wasmachine en droger set zal minder gebruikersgemak hebben dan een duurdere wasmachine en droger set.

Wasprogramma's

Dit onderdeel valt ook wel onder gebruikersgemak, maar is de moeite waard om apart te benoemen. Ben jij bijvoorbeeld iemand met veel satijnen blouses, dan kun je hier rekening mee te houden bij de aanschaf van een wasmachine. Een wasmachine heeft vrijwel altijd de standaard wasprogramma’s zoals fijne was, handwas, katoen, wol, synthetisch, korte was en ecologisch programma. Daarnaast zijn er wasmachines met extra programma’s welke het leven makkelijker kunnen maken zoals babykleding, beddengoed, jeans, gemengde was, sportkleding, zijde, overhemden, allergieën, donkere was, vlekken, impregneren en outdoorkleding. Ook zijn er wasmachine waarbij het aantal toeren onafhankelijk van het wasprogramma in te stellen is. Dit is vooral handig wanneer je wilt dat de kleding met minder touren minder kans heeft op beschadiging, of wanneer je meer touren wilt zodat de was droger uit de wastrommel komt. De droger in de set heeft ook verschillende opties, onder andere programma’s waarbij de was er niet gekreukt uit komt, of juist extra droog. Mocht nu denken dat bepaalde wasprogramma’s wel degelijk zinvol zijn voor jou en je gezin, dan is het handig om hier rekening mee te houden bij de aanschaf van de wasmachine en droger combinatieset.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau kan van belang zijn, zeker indien je de wasmachine en droger set in de bijkeuken hebt staan of juist naast de slaapkamer. Het geluidsniveau van de wasmachine varieert bij het wassen en centrifugeren. Het wassen is vaak rond de 48-56 dB en het centrifugeren ronde de 72-78 dB. Een stille wasmachine heeft bij het centrifugeren een geluidsniveau onder de 76 dB. Mocht je ’s nachts de was willen draaien kan het handig zijn om hier rekening mee te houden. Een tip: een wasmachine maakt al minder lawaai wanneer deze op dempers gezet wordt èn hij waterpas staat.

Afmetingen

De afmetingen van een wasmachine en droger set zijn voor veel mensen niet van belang, omdat de ruimte voldoende groot is. Echter zijn er ook veel mensen welke de wasmachine en droger set in een kleinere hoek, een kast of een nis willen zetten. Zorg in dat geval dat je goed naar de afmetingen van de wasmachine en droger set kijkt. Let er daarbij ook op dat je achter de wasmachine en droger set altijd nog ruimte nodig hebt voor de aan- en afvoerende slangen, reken hierbij op minimaal 20 centimeter. Indien je gebruik maakt van een kleine ruimte kan het ook handig zijn om te kijken naar de draairichting van de deur, soms is deze aan te passen en soms ook niet.

De prijs

Ten slotte de reden waarom je onder andere voor een wasmachine en droger set kiest: de prijs. Deze valt mee wanneer je deze vergelijkt met de losse aankoop van beide producten en kan aanzienlijk schelen. De prijs van een set loopt echter nog wel uiteen, afhankelijk van de set en de bovenstaande specificaties. De prijs varieert ongeveer van €1500 tot €700. Daar heb je dan een wasmachine en droger voor.

Alternatief voor wasmachine en droger set

Ben je opzoek naar een alternatief voor een wasmachine en droger set? Of kun je geen geschikte wasmachine en droger set vinden? Dan zou je kunnen kijken naar een wasdroogcombinatie. Een was droogcombinatie is namelijk een wasmachine en droger in één. Het kopen van zo een apparaat heeft een aantal voordelen, namelijk:

 1. Het neemt weinig ruimte in beslag omdat het maar één apparaat is.
 2. De aankoopprijs van een was droogcombinatie ligt lager dan een wasmachine en droger set.
 3. Je kunt je kleding direct drogen in dezelfde trommel wanneer het wasprogramma klaar is.
Het enige nadeel van een wasdroogcombinatie is dat ze meestal niet heel energiezuinig zijn. Waar je dus aan het begin misschien goedkoper uit denkt te zijn, ben je aan het eind van de rit meer geld kwijt aan energiekosten ten opzichte van de energiekosten van een energiezuinige wasmachine en droger.

Wasmachine en droger set assortiment