Wasmachine en droger set

Een wasmachine en droger kopen is een aanslag op je portemonnee. Een goedkope wasmachine en droger vinden is dan ook een leuke bijkomstigheid. Toch wil je wel dat deze goed functioneren. Wij helpen je een handje op weg! Om te beginnen is het kopen van een set wasmachine en droger al een goede start, dit is namelijk goed voor de portemonnee. Dankzij combinatiekorting betaal je minder bij een set dan wanneer de beide apparaten los van elkaar gekocht worden. Daarnaast is het een voordeel dat je weet dat de twee apparaten op elkaar afgestemd zijn en bij elkaar passen. Wel zo handig. Daarentegen is er minder keus in wasmachine en droger sets, omdat beide apparaten bij elkaar passen. We zetten alle informatie op een rij zodat jij de set kan kopen welke het beste bij jou behoeften en huishouden past.

Enkele voordelen van een wasmachine en wasdroger set liggen voor de hand, namelijk het feit dat de wasmachine en droger goed op elkaar afgestemd zijn. Qua uiterlijk ziet dit er strak uit, want het model is exact hetzelfde. Daarnaast is de bediening ook overeenkomstig, wat natuurlijk erg gebruiksvriendelijk is. Daarbij weet je ook zeker dat deze apparaten op elkaar gezet kunnen worden, want daar zijn ze tenslotte voor bedoeld. Een ander voordeel, waar veel mensen niet bij stil staan, is dat dit een goede manier is om een goedkope wasmachine en droger aan te schaffen. Wegens de aanschaf van een set krijg je namelijk een betere prijs voor beide apparaten. Indien je beide apparaten los van elkaar aanschaft zul je dus duurder uit zijn. Een ander voordeel is dat inmiddels steeds meer setjes te koop zijn, waardoor er meer keuze is in functies en prijs, wel zo handig als je bepaalde voorkeuren hebt. Toch blijft het aanbod aanzienlijk minder groot dan wanneer je de wasmachine en droger los koopt.

Aankooptips bij het kopen van een wasmachine en droger set

Mocht je een wasmachine en droger set kopen, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat je de juiste wasmachine en droger set aanschaft. Wel zo handig, aangezien de levensduur gemiddeld 10 jaar is en je deze 10 jaar optimaal gebruik wilt maken van beide apparaten. We zetten voor jou een rij waar je rekening mee kunt houden bij de aanschaf van de set wasmachine en droger:

De aanschaf van een wasmachine en droger set is een goed idee, zeker als je gaat voor een goede prijs en een handige, functionele combinatie van beide apparaten. De wasmachine en droger kunnen zowel naast als op elkaar gezet worden. Mocht je de apparaten op elkaar willen plaatsen, zorg dan dat je trildempers gebruikt en de apparaten beide waterpas staan. Controleer dit enkele keren per jaar, dit kan namelijk variëren wegens het gebruik en de trillingen van de wasmachine en droger. Hiermee zorg je ervoor dat de wasmachine en droger set niet alleen minder geluid maakt, maar ook langer mee gaat. Minder trillingen zorgt namelijk voor minder schade aan de verschillende onderdelen, welke toch al onderhevig zijn aan veel beweging.


Energielabel

Het energielabel is niet alleen belangrijk omdat je hiermee het milieu minder belast, maar het is ook nog eens erg van invloed op de portemonnee. Een zuinigere wasmachine en droger set kan namelijk erg veel schelen in jaarlijkse energiekosten. De huidige wasmachine en droger sets hebben energielabels van A+++ tot A+++-50%, wat inhoudt dat de wasmachine en droger set erg zuinig èn voordelig is. Een wasmachine en droger set met een energielabel van A+++-50% kan, ten opzichte van een wasmachine en droger set met een energielabel van A+++ wel €220 schelen tijdens de levensduur. Een wasmachine en droger set uitkiezen op basis van het energielabel is dus zeker een goed idee, met name op de lange termijn. Wasmachine en droger sets met een energielabel van A+++-30, -40% en -50% worden als milieuvriendelijk gezien.

Waskwaliteit

De waskwaliteit van een wasmachine is afhankelijk van verschillende factoren. De waskwaliteit wordt vaak aangegeven op de verkopende site. We raden ten alle tijden aan om minstend een middenklasse waskwaliteit te gaan, maar een topklasse waskwaliteit zal betere resultaten opleveren. De waskwalieit wordt bepaald aan de hand van verschillende specificaties: wasresultaat, kleding beschermende trommel, automatische wasmiddeldosering, beladingssensor, extra spoelfunctie, stoomfunctie en waskwaliteit. Je betaald altijd wat meer wanneer de waskwaliteit beter is, dus het is aan jou om te bepalen of je dit de extra tientjes waard vindt.

Bouwkwaliteit

Wat bouwkwaliteit betreft raden we hetzelfde aan als bij de waskwalieit: kies minimaal voor een middenklasse en het liefst voor een topklasse. Een basisklasse wasmachine en droger set heeft een beduidend kortere levensduur omdat de materialen en onderdelen minder duurzaam zijn. Dit brengt dus eerder extra kosten met zich mee. Echter is dit een vuistregel en dit hoeft niet altijd zo te zijn, dit verschilt ook per wasmachine en droger set. De bouwkwaliteit wordt bepaald aan de hand van verschillende specificaties: type behuizing, type trommel, materiaal kuip (RVS of kunststof), wel of geen koolborstelloze motor, balanssystemen, waterbeveiliging (overloopbeveiliging of bodemsensor), zelfreinigende wasmiddellade en trommelreiniging. Je kunt je voorstellen dat een wasmachine en droger set met duurzamere materialen en meer automatische schoonmaakopties minder onderhoud behoeft en langer mee gaat.

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine en droger set is daarbij ook van belang. Dit kan erg uiteenlopen, van 6 tot wel 12 kilogram. De meeste wasmachine en droger sets hebben over het algemeen een redelijk gemiddeld vulgewicht van 7 tot 9 kilogram. Dit is geschikt voor 2 tot 6 personen. Een huishouden met 2 personen heeft eigenlijk niet veel aan de extra kilogrammen vulgewicht, omdat dit vaak niet gebruikt wordt. Mocht je dan toch een grote wasmachine n droger set aanschaffen, zul je onnodig veel energie gebruiken voor het draaien van een ‘halfvolle’ was. Grotere gezinnen daarentegen hebben weinig aan een kleinere wasmachine en droger set omdat er dan veel meer wasbeurten nodig zijn om de wekelijkse was weg te krijgen, ook niet handig want dat verbruikt uiteraard ook veel energie. Kijk dus altijd even naar het vulgewicht om te voorkomen dat je een te grote of kleine wasmachine en droger set koopt.

Uiterlijk

Het model van de wasmachine en droger sets varieert, maar het zijn over het algemeen fraaie modellen. De wasmachine en droger zijn op elkaar afgestemd in materiaal en kleur.

Bediening

De bediening van een wasmachine en droger set verschilt. Bij de aankoop van een goedkope wasmachine en droger set zal dit minder geavanceerd zijn. De bediening kan zowel met draaiknoppen als drukknoppen en digitaal zijn. Over het algemeen zijn de wasmachine en droger hierin gelijk, maar er zijn combinaties waarbij het ene apparaat digitaal bediend wordt en het andere model met draai- en drukknoppen. Verder is het model en de look hetzelfde.

Gebruikersgemak

Het gebruikersgemak is erg van belang, zeker als je ervan uit gaat dat je de wasmachine en droger set voor een behoorlijke periode gaat gebruiken. Je schaft twee toch wel prijzige apparaten aan om jaren lang in het huishouden te gebruiken, dus wat extra functies om het makkelijk te maken zijn niet overbodig. Denk hierbij aan de volgende functies: resttijdindicator, startuitstel, beladingssensor, automatische wasmiddeldosering, kledingbeschermende trommel, zelfreinigende trommel, zelfreinigende wasmiddellade, tussentijds was toevoegen, stoomfunctie en bediening via een app. Of dit voor jou nuttig of overbodig is, is natuurlijk aan jou. Wel kan het handig zijn om hier rekening mee te houden met de aanschaf van een set wasmachine en droger. Een goedkope wasmachine en droger set zal minder gebruikersgemak hebben dan een duurdere wasmachine en droger set.

Wasprogramma’s

Dit onderdeel valt ook wel onder gebruikersgemak, maar is de moeite waard om apart te benoemen. Ben jij bijvoorbeeld iemand met veel satijnen blouses, dan is het nodig om hier rekening mee te houden bij de aanschaf van een wasmachine. Een wasmachine heeft vrijwel altijd de standaard wasprogramma’s zoals fijne was, handwas, katoen, wol, synthetisch, korte was en ecologisch programma. Daarnaast zijn er wasmachines met extra programma’s welke het leven makkelijker kunnen maken zoals babykleding, beddengoed, jeans, gemengde was, sportkleding, zijde, overhemden, allergieën, donkere was, vlekken, impregneren en outdoorkleding. Daarnaast zijn er wasmachine waarbij het aantal toeren onafhankelijk van het wasprogramma in te stellen is. Dit is vooral handig wanneer je wilt dat de kleding met minder touren minder kans heeft op beschadiging, of wanneer je meer touren wilt zodat de was droger uit de wastrommel komt. De droger in de set heeft ook verschillende opties, onder andere programma’s waarbij de was er niet gekreukt uit komt, of juist extra droog. Mocht nu denken dat bepaalde wasprogramma’s wel degelijk zinvol zijn voor jou en je gezin, dan is het handig om hier rekening mee te houden bij de aanschaf van de wasmachine en droger combinatieset.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau kan van belang zijn, zeker indien je de wasmachine en droger set in de bijkeuken hebt staan of juist naast de slaapkamer. Het geluidsniveau van de wasmachine varieert bij hete wassen en centrifugeren. Het wassen is vaak rond de 48-56 dB en het centrifugeren ronde de 72-78 dB. Een stille wasmachine heeft bij het centrifugeren een geluidsniveau onder de 76 dB. Mocht je ’s nachts de was willen draaien kan het handig zijn om hier rekening mee te houden. Een tip: een wasmachine maakt al minder lawaai wanneer deze op dempers gezet wordt.

Afmetingen

De afmetingen van een wasmachine en droger set zijn voor veel mensen niet van belang, omdat de ruimte voldoende groot is. Echter zijn er ook veel mensen welke de wasmachine en droger set in een kleinere hoek, een kast of een nis willen zetten. Zorg in dat geval dat je goed naar de afmetingen van de wasmachine en droger set kijkt. Let er daarbij ook op dat je achter de wasmachine en droger set altijd nog ruimte nodig hebt voor de aan- en afvoerende slangen, reken hierbij op minimaal 20 centimeter. Indien je gebruik maakt van een kleine ruimte kan het ook handig zijn om te kijken naar de draairichting van de deur, soms is deze aan te passen en soms ook niet.

De prijs

Ten slotte de reden waarom je onder andere voor een wasmachine en droger set kiest: de prijs. Deze valt mee wanneer je deze vergelijkt met de losse aankoop van beide producten en kan aanzienlijk schelen. De prijs van een set loopt echter nog wel uiteen, afhankelijk van de set en de bovenstaande specificaties. De prijs varieert ongeveer van €1500 tot €700. Daar heb je dan een wasmachine en droger voor.

De was- droogcombinatie keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type was- droogcombinatie het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van drogers. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke was- droogcombinatie het beste bij jou past!


Hoe milieuvriendelijk moet je was- droogcombinatie zijn?
Hoe groot is je huishouden?
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de was- droogcombinatie zijn?

Merken was- droogcombinaties

Er zijn verscheidende merken was- droogcombinaties. Elk melk heeft zijn eigen charmes, en vaak is het zo dat mensen vasthouden aan wat men gewend is. Toch is het niet verkeerd om, als je er echt in geïnteresseerd bent, eens op onderzoek uit te gaan bij de aanschaf van een nieuwe was- droogcombinatie. De verschillende merken die wij aanraden zijn: Miele, Siemens, AEG, Whirlpool, LG en Samsung.