Was- droogcombinatie aansluiten

Een was- droogcombinatie sluit je op de volgene manier aan: 

  1. Sluit het apparaat aan op de watertoevoerslang en -afvoerslang. 
  2. Zorg dat de wasdroogcombinatie waterpas staat. 
  3. Steek de stekker in het stopcontact
  4. Draai een eerste wasje in een lege trommel
Wasdroogcombinatie aansluiten

Plek kiezen voor de wasdroogcombinatie

Een was- droogcombinatie vereist een plek waar er aanvoer en afvoer van water mogelijk is en er een elektriciteitsaansluiting is. Een was- droogcombinatie gebruikt dezelfde slangen voor aan- en afvoer als een wasmachine. Vrijwel elke was- droogcombinatie hoeft niet te ontluchten, wat het mogelijk maakt om het apparaat in een afgesloten kleine ruimte te plaatsen of zelfs in te bouwen in een kast.
Het kan zijn dat je de was- droogcombinatie wilt plaatsen in de keuken, en hier geen aanvoer meer over is om nog een apparaat aan te sluiten, in dat geval kun je de aanvoer voor de kraan of de vaatwasmachine gebruiken en deze met een T-fitting splitsen naar 2 aan- en afvoermogelijkheden. Voor deze fitting kun je terecht bij doe-het-zelf zaken en deze zijn online ook te vinden.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdroogcombinaties
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

Stappenplan aansluiten was- droogcombinatie

Het aanschaffen van een was-droogcombinatie is een grote stap, maar het installeren hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Hier zijn de stappen om je was-droogcombinatie up and running te krijgen, inclusief enkele extra stappen die je niet wilt missen.

Stap 1: Controleer de onderdelen

Het is belangrijk om van tevoren na te gaan welke onderdelen nodig zijn voor de aansluiting en deze aan te schaffen. Vaak staat dat al aangegeven bij de wasmachine en het kan zelfs zijn dat deze in een standaard pakket (accessoire kit) worden mee verkocht. Mocht dit onduidelijk zijn, neem dan contact op met de verkoper. Sites hebben vaak de mogelijkheid om vragen over producten te stellen. Bij Wehkamp en Coolblue zijn er altijd mensen bereid om jou van deze informatie te voorzien. Er wordt vaak gebruik gemaakt van een optionele kraanadapter om de waterslangen op een keukenkraan met standaarddiameter aan te sluiten. Het is belangrijk de waterafvoerslang van het apparaat in de gootsteen te leggen voor een goede afvoer en om te voorkomen dat er overal water ligt.

Stap 2: Verwijder de transportbouten

Dit is een belangrijke stap die vaak over het hoofd wordt gezien. De transportbouten beschermen de machine tijdens het vervoer, maar moeten verwijderd worden voordat je de machine gebruikt.

Stap 3: Sluit de aanvoerslang aan

Nu pak je de watertoevoerslang en draai je deze aan de kraan. De andere kant sluit je aan op de wasmachine. Draai dan de kraan open om te kijken of er niet ergens water lekt.

Stap 4: Sluit de afvoerslang aan

Vervolgens sluit je de afvoerslang aan, zorg er hierbij voor dat de afvoerslang via een steunbeugel aan de muur bevestigd is. Dit is niet noodzakelijk, maar wel handig om ervoor te zorgen dat de slang niet in de knoop draait. Bij het gebruiken van een steunbeugel moet deze boven de afvoerbuis uit komen, waarna de afvoerslang recht de afvoerbuis in kan lopen. Er is waarschijnlijk een dop meegeleverd, zorg dat deze om de afvoerslang zit (goede kant naar boven), zodat je deze op de afvoerbuis kunt plaatsen.

Stap 5: Maak de elektrische aansluiting

Nu kun je de stekker in het stopcontact steken of de was-droogcombinatie aansluiten op een trekschakelaar, afhankelijk van wat er in jouw ruimte beschikbaar is.

Stap 6: Zet de machine waterpas

Tenslotte is het belangrijk, voor zowel de duurzaamheid van de was droogcombinatie als voor de geluidsproductie is het belangrijk om de wasmachine waterpas te zetten. Daarnaast is het verstandig om de was droogcombinatie met dempers te plaatsen op een harde vloer, in dat geval staat de was droogcombinatie stevig maar maakt hij minder geluid, ook wel zo fijn als er nog een verdieping onder zit.

Aanvullende tips

  • Controleer op lekkage: Na de eerste was- en droogbeurt, check even of er ergens water lekt.

Door deze stappen te volgen, ben je ervan verzekerd dat je was-droogcombinatie klaar is voor gebruik. Heel veel succes en vooral gemak met je nieuwe aankoop!