Wasdroogcombinatie ervaringen

Wil je een een nieuwe was droogcombinatie kopen? Dan ben je vast benieuwd naar de ervaringen van de mensen die dit apparaat al thuis hebben staan. In dit artikel zullen wij de positieve en negatieve ervaringen die mensen behandelen en laten wij ook de top 5 beste was- droogcombinatie van 2024 zien!
Wasdroogcombinatie ervaringen

Ervaringen was- droogcombinatie

Een was- droogcombinatie is een erg handig apparaat. Het is namelijk een wasmachine en wasdroger in één. Voordat jij de keuze maakt of jij ook een was- droogcombinatie moet kopen hebben wij de positieve en negatieve ervaringen van een was droog combi gepeild onder de huidige gebruikers.
Hun antwoorden hebben wij samengevat op deze pagina zodat jij de beste keuze kunt maken of een was- droogcombinatie iets voor jou is.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdroogcombinaties
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

Positieve ervaringen wasdroogcombinatie

Aansluiten op waterafvoer

Een was- droogcombinatie sluit je altijd aan op de waterafvoer, dit moet om het water af te voeren wat wordt gebruikt bij het wassen. Een groot voordeel hier van is dat de condens die uit de kleding komt tijdens het drogen ook direct wordt afgevoerd via de waterafvoerslang, zo heb je nooit een condensbak die je hoeft te legen na het drogen.

Geen pluizenfilters schoonmaken

De meeste wasdrogers hebben een pluizenfilter die het stof opvangt die bij het drogen van de kleding vrij komt. Iets wat de huidige gebruikers van een was- droogcombinatie er voordelig vonden is dit apparaat alle pluizen afvoert via de waterafvoer. Zo heeft deze machine geen pluizenfilter die je regelmatig hoeft schoon te maken, dit bevorderd het gebruiksgemak!

Non-stop wassen en drogen

Een andere positieve ervaring bij een wasdroogcombinatie is dat je non-stop kunt wassen en drogen. De trommel waar in de kleding gewassen wordt wordt namelijk ook gebruikt om de kleding te drogen.

Je bespaart veel ruimte

Een losse droger en losse wasmachine kunnen best veel ruimte in beslag nemen. Met een was- droogcombinatie heb je maar één apparaat nodig. Dit is erg handig voor de mensen die weinig ruimte hebben in hun woning, je bespaart namelijk erg veel ruimte.

De aanschafprijs is goedkoper

Je bent goedkoper uit wanneer je een was- droogcombinatie koopt dan wanneer je een losse wasmachine en wasdroger koopt. Als je dus niet een groot budget hebt klaarliggen voor twee nieuwe apparaten kun je er dus voor kiezen om een was- droogcombinatie te kopen.

Negatieve ervaringen wasdroogcombinatie

Maximale vulgewicht

Het maximale vulgewicht voor wassen verschilt van het vulgewicht voor drogen. Het vulgewicht voor drogen ligt namelijk altijd lager dan het vulgewicht voor wassen. Verschillende mensen hebben aangekaart dit niet erg fijn te vinden omdat zij minder kilogram kunnen drogen dan wassen. Je kunt namelijk ongeveer een halve belading van de trommel voor het drogen gebruiken. De andere kleren zullen dus op een andere manier gedroogd moeten worden. Ons advies hierbij is het volgende, kies ten eerste het vulgewicht voor wassen op basis van de grootte van je huishouden.

Huishouden van 1 of 2 personen? Kies dan voor 7 kg vulgewicht wassen.
Huishouden van 3 of 4 personen? Kies dan voor 8 kg vulgewicht wassen.
Huishouden van 5 of meer personen? Kies dan voor 9 kg vulgewicht wassen.

Als je dit vulgewicht hebt gekozen kun je kijken naar het vulgewicht voor het drogen. Kies dit op basis van je eigen activeiten. Wil je al jouw kleding in de droger gooien? Kies dan voor een hoger vulgewicht dan wanneer je veel kleren ophangt.

Niet tegelijkertijd drogen en wassen

Verschillende mensen hebben het als vervelend ervaren dat ze niet tegelijkertijd kunnen drogen en wassen. Dit komt natuurlijk omdat je maar één huishoudelijk apparaat hebt om te kunnen drogen en wassen. Was en droog jij vaak tegelijk? Dan kun je beter kijken naar een wasmachine en droger set.

Niet energiezuinig

Een wasdroogcombinatie is niet heel erg energiezuinig, het energie- en waterverbruik ligt namelijk erg hoog. De energiekosten van een wasdroogcombinatie liggen op de gehele levensduur van het apparaat een stuk hoger dan een een losse wasmachine met energielabel A en droger met energielabel A+++. Zo kan een was- droogcombinatie aan het begin een goedkopere optie lijken, maar aan het eind van de rit ben je meer geld kwijt.

Wasgoed droogt niet optimaal

Meerdere mensen hebben een minder goede ervaring met de prestaties van het droogprogramma. Mensen voelen namelijk dat de was nog meestal klam of nat uit de trommel komt vergeleken met een droger.
Omdat een wasdroogcombinatie een combinatie is van een wasmachine en droger zul je altijd concessies moeten doen. Zo een apparaat zal natuurlijk nooit even goed werken als een losse wasmachine en droger. Maar vind je de voordelen opwegen tegen de nadelen? Dan is een was- droogcombinatie misschien wel wat voor jou!