Wasdroogcombinatie met stoomfunctie

Een wasdroogcombinatie met stoomfunctie wast je kleding met zowel water als stoom. Je kleding komt minder gekreukeld uit de was en daarnaast wordt de kleding ook beter gereinigd. 

Opzoek naar een was droogcombinatie met stoomfunctie? Op deze pagina hebben wij de top 5 beste wasdroogcombinaties met stoomfunctie voor jou opgesteld.

Wasdroogcombinatie met stoomfunctie

Wat is een wasdroogcombinatie met stoomfunctie

Om de vraag te beantwoorden wat een was droogcombinatie met stoomfunctie is, is het handig om eerst de term was- droogcombinatie nader toe te lichten: Een was- droogcombinatie is een combinatie van een wasmachine en wasdroger. In plaats van twee aparte apparaten heb je nu alles in één apparaat zitten. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt en geen plek hebt voor twee losse apparaten, of wanneer je niet het budget hebt om twee losse apparaten te kopen.

Een wasdroogcombinatie met stoomfunctie is erg handig voor mensen die niet van strijken houden. Door de stoomfunctie komt je wasgoed namelijk veel minder gekreukt uit de trommel en ben je veel sneller klaar met strijken. Een ander bijkomend voordeel van de stoomfunctie is dat het de kleding veel beter reinigt, terwijl je kleding veel minder snel slijt. (Zo blijft je favoriete t-shirt of broek veel langer mooi!).

Beste was droogcombinatie met stoomfunctie van 2024

Ons team van experts heeft een tal van was- droogcombinaties getest op verschillende onderdelen. Een aantal onderdelen waarop zij hebben getest is de bouwkwaliteit, waskwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en nog veel meer. Daarnaast hebben zij in hun beoordeling ook gekeken naar de prijs- kwaliteitverhouding.

Ons team van experts heeft aan de hand van deze testen de beste was- droogcombinatie met stoomfunctie van 2024 kunnen bepalen. Neem gauw een kijkje hieronder om te kijken welke op nummer één staat!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdroogcombinaties
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een wasdroogcombinatie met stoomfunctie

Voordelen

  1. Efficiëntie: Eén machine doet het allemaal: wassen, drogen én stomen. Dit bespaart ruimte en maakt het leven gemakkelijker.
  2. Minder strijken: De stoomfunctie helpt om kreuken in je kleding te verminderen, waardoor je minder tijd aan strijken kwijt bent.
  3. Milieuvriendelijk: Stomen vereist meestal minder wasmiddel en water, wat beter is voor het milieu en je portemonnee.
  4. Verwijdering van bacteriën: De stoomfunctie doodt veelvoorkomende bacteriën en allergenen, waardoor je kleding frisser en hygiënischer wordt.

Nadelen

  1. Hogere kosten: Wasdroogcombinaties met stoomfunctie zijn vaak duurder in aanschaf dan standaardmodellen.
  2. Langere was- en droogtijden: Stomen kan de totale tijd die nodig is om je was te voltooien, verlengen.

Waar let je op bij het kopen van een wasdroogcombinatie met stoomfunctie

Voordat je een was- droogcombinatie met stoomfunctie gaat kopen is het handig om te weten waar je op moet letten. Om ervoor te zorgen dat je geen miskoop begaat, hebben wij een lijst op gesteld van zaken waar je op moet letten. Bekijk de lijst hieronder:

Maximale vulgewicht

Kijk ten eerste naar het maximale vulgewicht van de was- droogcombinatie. Het vulgewicht betekent hoeveel kilogram wasgoed er in de trommel past. Zo heb je voor grote huishoudens een erg hoog vulgewicht nodig, omdat je meer kilo wasgoed in de trommel stopt. Een uitgangspunt voor het kiezen van je laadvermogen is als volgt:

Huishoudens van 1 of 2 personen: 7 kg vulgewicht.
Huishoudens van 3 of 4 personen: 8 kg vulgewicht.
Huishoudens van 5 of meer personen: 9 kg vulgewicht.

Let op: Het maximaal vulgewicht voor wassen en drogen verschilt altijd! De kg droogcapaciteit ligt namelijk altijd lager dan de kg wascapaciteit. Je kunt dus niet de gehele trommel direct laten drogen, je zult hiervoor nog een aantal. Wanneer je een wasdroogcombi kiest met een vulgewicht van 9kg, kun je bijvoorbeeld nog maar 6 kg drogen, kijk hier dus altijd goed naar!

Energieverbruik

Naast het vulgewicht is het handig om te gaan kijken naar het energieverbruik van de was- droogcombi. Om te weten te komen of het apparaat energiezuinig is kun je kijken naar het energielabel. Het energielabel heeft een index van A(meest energiezuinig) tot G (minst energiezuinig). Wanneer je minder energiekosten wilt betalen is het een goede keuze om een zo hoog mogelijk energielabel te kiezen. Om te verzekeren dat de machine een hoog energielabel heeft kun je kijken naar modellen met een koolborstelloze motor, deze zijn namelijk een stuk energiezuiniger.

Waar je wel op moet letten is dat een wasdroogcombinatie altijd meer energieverbruikt dan een reguliere wasmachine en wasdroger. Momenteel is het hoogste label van een wasdroogcombi energielabel C. Echter, het grote voordeel van een wasdroogcombinatie met stoomfunctie is dat deze modellen relatief zuinig zijn! Door de stoomfunctie verbruikt het apparaat namelijk erg weinig water, daarbuiten kost het stoomprogramma ook niet heel veel stroom vergeleken met andere programma’s.

Geluidsniveau centrifugeren

Ken je dat, je moet ‘s avonds nog snel een was aanzetten omdat je de dag er na anders geen schone broek of t-shirt meer hebt. Terwijl je lekker op bed ligt gaat het apparaat centrifugeren en wordt je wakker van het harde geluid, dat terwijl je ‘s ochtends vroeg een belangrijke afspraak hebt! Het is ons vast allemaal eens overkomen, maar om dit te voorkomen bij je nieuwe was- droogcombinatie is het handig om op het geluidsniveau centrifugeren te kijken.

Moet je soms ‘s nachts een was draaien? Of staat het apparaat naast je woonkamer? Dan is het fijn om een apparaat te kiezen die niet heel veel lawaai maakt. Het geluidsniveau is op te delen in vier categorieën:

Extra stil (71 decibel of -)
Stil (72 – 73 decibel)
Normaal (74 – 77 decibel)
Luid (78 decibel of +)

Kies het geluidsniveau die het beste bij jou past!

Verschillende wasprogramma's

Een ander belangrijk punt is dat je moet kijken naar de wasprogramma’s die het model te bieden heeft. Heb je bijvoorbeeld kleding van wol, dan is het wel fijn dat je nieuwe was-droogcombinatie dit kan wassen.

Bouwkwaliteit

De bouwkaliteit van een was- droogcombinatie is onder te verdelen in drie categorieën, namelijk: Topklasse Middenklasse Basisklasse Een was droogcombinatie met stoomfunctie met een topkwaliteit bouwklasse gaat langer mee door zijn stevige constructie en goede kwaliteit. Neem dit dus altijd in acht en kies voor de kwaliteit waar jij opzoek naar bent.

Extra functies

Bij het kopen van een was- droogcombiniatie kun je ook voor extra functies kiezen. Een voorbeeld van extra functies die je kunt kiezen zijn bijvoorbeeld: een zelfreinigende wasmiddellade, kledingbeschermende trommel, automatische wasmiddeldosering, etc. Kies de extra functies uit naar jouw wensen en behoeften.

Veelgestelde vragen over een wasdroogcombinatie met stoomfunctie

Ben je benieuwd naar wasdroogcombinaties die ook kunnen stomen? Deze FAQ geeft je antwoorden op al je vragen. We bespreken de voordelen, werking en nog veel meer om je te helpen bij jouw keuze.

Wat is een wasdroogcombinatie met stoomfunctie?

Een wasdroogcombinatie met stoomfunctie is een apparaat dat niet alleen je kleding wast en droogt, maar ook de mogelijkheid biedt om stoom te gebruiken. De stoomfunctie helpt om kreuken te verminderen en doodt bacteriën zonder dat er chemische middelen aan te pas komen.

Waarom zou ik kiezen voor een wasdroogcombinatie met stoomfunctie?

De stoomfunctie biedt meerdere voordelen. Het vermindert kreuken, wat betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan strijken. Daarnaast is het een milieuvriendelijke optie omdat het minder wasmiddel en water vereist.

Hoe werkt de stoomfunctie precies?

De stoomfunctie werkt door water te verhitten tot het verandert in stoom, die vervolgens door de trommel wordt verspreid. Dit helpt om vuil en vlekken los te maken en tegelijkertijd de vezels van de stof te ontspannen, waardoor kreuken verminderen.

Moet ik speciaal wasmiddel gebruiken?

Nee, je kunt je gewone wasmiddel blijven gebruiken. Maar het is een goed idee om te checken of het wasmiddel geschikt is voor jouw specifieke machine.

Kan ik delicate stoffen zoals wol en zijde ook stomen?

Dat hangt af van het model en de beschikbare programma’s. Lees altijd de handleiding of raadpleeg de fabrikant voor specifieke informatie over de stoffen die je kunt wassen en stomen.

Wasdroogcombinatie met stoomfunctie assortiment