Vulgewicht van een wasdroogcombinatie

Een aparte wasdroger en wasmachine neemt aardig wat ruimte in beslag, wat niet voor iedereen even praktisch is. Gelukkig zijn er tegenwoordig was- droogcombinaties op de markt, waardoor je nog maar één apparaat nodig hebt. Wassen en drogen kan voortaan dus in hetzelfde apparaat en dit kan zelfs in één programma, wat ervoor zorgt dat je niet de hele tijd op de tijd hoeft te letten. Natuurlijk kan je deze programma’s ook apart van elkaar bedienen, je hoeft niet altijd tegelijk te wassen en te drogen. Het vulgewicht van een was droogcombinatie is gemiddeld gezien tussen de 7 en 10 kilo. Het is handig om aan de hand van het aantal gezinsleden de aankoop te baseren, als je een groot gezin hebt wil je natuurlijk liever het hogere vulgewicht. In dit artikel zullen we ingaan op het vulgewicht van een wasdroogcombinatie, waar je op moet letten bij de aanschaf, en wat het verschil in vulgewicht tussen wassen en drogen bedraagt.

Er zijn ondertussen vele varianten van het apparaat op de markt, daarom is het handig om goed op te letten als je een was- en droogcombinatie wilt aanschaffen. We zullen de belangrijkste aspecten op een rij zetten waar je naar zult moet kijken. Zoals eerder gezegd kan je in 1 programma wassen en drogen, wat natuurlijk geweldig klinkt maar in de praktijk nog wel eens lastig kan zijn. Je moet er namelijk rekening mee houden dat een gecombineerd programma tot wel 7 uur gemiddeld kan duren. Deze tijden variëren van 4 uur, wat dus de beste machines zijn, tot 10 (!) uur, waarmee je dus een hele dag kwijt bent met het doen van je was. Daarom is het belangrijk om bij de aanschaf te kijken naar de programma’s en de tijd. Daarnaast zijn de was-en droogcombinaties minder zuinig dan als je ze los van elkaar koopt. Het voordeel van de apparaten is wel dat er minder handelingen nodig zijn, en daarbij dus ook minder onderhoud. Tot slot moet je goed opletten hoeveel was je in het apparaat doet, want het vulgewicht van een wasdroogcombinatie kan erg verschillen, maar daarover hieronder meer.

Verschil vulgewicht wassen en drogen

Een wasdroogcombinatie kan zoals al beschreven een lastige handleiding hebben, van programma’s tot het vulgewicht aan toe. Dat laatste is zeker een aandachtspuntje, want het gewicht voor wassen en drogen is bij een wasdroogcombinatie niet hetzelfde. Het vulgewicht van een was-en droogcombinatie ligt tussen de 7 en 10 kilo, dit gewicht kan je er in doen als je alleen gaat wassen. Als je wilt drogen, moet je er rekening mee houden dat je maar ongeveer 50-75% van het originele gewicht kunt gebruiken. Kortom, als je dus een droogcombinatie met een vulgewicht van 10 kilo hebt, kan je maar ongeveer 6-7 kilo gebruiken om de was mee te drogen.  Dit is natuurlijk erg nadelig als je het gecombineerde programma wenst te gebruiken; je kunt maar 6 kilo kwijt in een machine van 10 kilo, of je zult na het wasprogramma er gewicht uit moeten halen en handmatig op moeten hangen, omdat het anders niet in de machine past. Dit betekent dat je dus goed in de gaten moet houden wanneer het wasprogramma eindigt om het gewicht eruit te halen.  Zeker in een groot gezin van bijvoorbeeld  4 of 5 kinderen, kan dit erg frustrerend worden omdat je de machine erg vaak zult moeten gebruiken. Aan de andere kant, is het wellicht makkelijker om de wasbeurten meer te spreiden en was apart te verzamelen. Op deze manier was je uiteindelijk ook minder en draag je bij aan duurzaamheid en de levensduur van je wasdroogcombinatie.

Kortom, een was- en droogcombinatie kan voor vele mensen een uitkomst zijn, zeker voor de gezinnen die kampen met ruimtegebrek. Maar het is verstandig om goed na te denken voor het aanschaffen van een machine, aangezien er ook wel wat nadelen aan vasthangen. Zo is hij minder zuinig, duurt het gecombineerde programma erg lang, en verschilt het vulgewicht van een was droogmachine tussen wassen en drogen. De combinaties zijn over het algemeen ook een stuk duurder dan losse wasmachines of drogers. Echter, als je echt een gebrek aan ruimte hebt en je machinaal drogen is een voorwaarde, dan is een wasdroogcombinatie zeker het overwegen waard.

De was- droogcombinatie keuzehulp

Met de keuzehulp helpen we je op weg om in het grote aanbod te kijken welk type was- droogcombinatie het beste bij je past. Dit doen we op basis van een aantal vragen waarop we een gerichte selectie maken. De vragen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met experts op het gebied van drogers. Vul de keuzehulp in om erachter te komen welke was- droogcombinatie het beste bij jou past.


Hoe milieuvriendelijk moet je was- droogcombinatie zijn?
Hoe groot is je huishouden?
Hoe hoog moet de bouwkwaliteit van de was- droogcombinatie zijn?

Merken was- droogcombinaties

Er zijn verscheidende merken was- droogcombinaties. Binnen een merk varieert het aanbod aan was- droogcombinaties enorm: van goedkoper tot duurder en van simpeler tot geavanceerder. Ben je op zoek naar een specifiek merk? We zetten de merken hier voor je op een rij.