Vulgewicht van een wasdroogcombinatie

Het vulgewicht van een wasdroogcombinatie bepaalt hoeveel kilogram wasgoed je per was of droog beurt in de trommel kunt doen. Bij het kiezen van het vulgewicht neem je het vulgewicht voor wassen meestal als uitgangspunt. Je kiest het laadvermogen meestal op basis van de grootte van je huishouden:

  • Huishouden van 1 of 2 personen: 6 & 7 kg vulgewicht voor wassen.
  • Huishouden van 3 of 4 personen: 8 kg vulgewicht voor wassen. 
  • Huishouden van 5 of meer personen: 9 kg vulgewicht of meer voor wassen.
Vulgewicht wasdroogcombinatie

Welk vulgewicht moet ik kiezen

Een aparte wasdroger en wasmachine neemt aardig wat ruimte in beslag, wat niet voor iedereen even praktisch is. Gelukkig zijn er tegenwoordig was- droogcombinaties op de markt, waardoor je nog maar één apparaat nodig hebt. Wassen en drogen kan voortaan dus in hetzelfde apparaat en dit kan zelfs in één programma, wat ervoor zorgt dat je niet de hele tijd op de tijd hoeft te letten. Natuurlijk kan je deze programma’s ook apart van elkaar bedienen, je hoeft niet altijd tegelijk te wassen en te drogen. Het vulgewicht van een was droogcombinatie is gemiddeld gezien tussen de 7 en 10 kilo. Het is handig om aan de hand van het aantal gezinsleden de aankoop te baseren, als je een groot gezin hebt wil je natuurlijk liever het hogere vulgewicht. In dit artikel zullen we ingaan op het vulgewicht van een wasdroogcombinatie, waar je op moet letten bij de aanschaf, en wat het verschil in vulgewicht tussen wassen en drogen bedraagt. Er zijn ondertussen vele varianten van het apparaat op de markt, daarom is het handig om goed op te letten als je een was- en droogcombinatie wilt aanschaffen. 

We zullen de belangrijkste aspecten op een rij zetten waar je naar zult moet kijken. Zoals eerder gezegd kan je in 1 programma wassen en drogen, wat natuurlijk geweldig klinkt maar in de praktijk nog wel eens lastig kan zijn. Je moet er namelijk rekening mee houden dat een gecombineerd programma tot wel 7 uur gemiddeld kan duren. Deze tijden variëren van 4 uur, wat dus de beste machines zijn, tot 10 (!) uur, waarmee je dus een hele dag kwijt bent met het doen van je was. Daarom is het belangrijk om bij de aanschaf te kijken naar de programma’s en de tijd. Daarnaast zijn de was-en droogcombinaties minder zuinig dan als je ze los van elkaar koopt. Het voordeel van de apparaten is wel dat er minder handelingen nodig zijn, en daarbij dus ook minder onderhoud. Tot slot moet je goed opletten hoeveel was je in het apparaat doet, want het vulgewicht van een wasdroogcombinatie kan erg verschillen, maar daarover hieronder meer.

Huishouden
  • 1 of 2 personen
  • 3 of 4 personen
  • 5 of meer personen
Vulgewicht wassen
  • 6/ 7 kg
  • 8 kg
  • 9 kg

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdroogcombinaties
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

Verschil vulgewicht wassen en drogen

Een wasdroogcombinatie kan zoals al beschreven een lastige handleiding hebben, van programma’s tot het vulgewicht aan toe. Dat laatste is zeker een aandachtspuntje, want het gewicht voor wassen en drogen is bij een wasdroogcombinatie niet hetzelfde. Het vulgewicht van een was-en droogcombinatie ligt tussen de 7 en 10 kilo, dit gewicht kan je er in doen als je alleen gaat wassen. Als je wilt drogen, moet je er rekening mee houden dat je maar ongeveer 50-75% van het originele gewicht kunt gebruiken. Kortom, als je dus een droogcombinatie met een vulgewicht van 10 kilo hebt, kan je maar ongeveer 6-7 kilo gebruiken om de was mee te drogen. Dit is natuurlijk erg nadelig als je het gecombineerde programma wenst te gebruiken; je kunt maar 6 kilo kwijt in een machine van 10 kilo, of je zult na het wasprogramma er gewicht uit moeten halen en handmatig op moeten hangen, omdat het anders niet in de machine past. Dit betekent dat je dus goed in de gaten moet houden wanneer het wasprogramma eindigt om het gewicht eruit te halen. Zeker in een groot gezin van bijvoorbeeld 4 of 5 kinderen, kan dit erg frustrerend worden omdat je de machine erg vaak zult moeten gebruiken. Aan de andere kant, is het wellicht makkelijker om de wasbeurten meer te spreiden en was apart te verzamelen. Op deze manier was je uiteindelijk ook minder en draag je bij aan duurzaamheid en de levensduur van je wasdroogcombinatie.

Voor- en nadelen

Kortom, een was- en droogcombinatie kan voor vele mensen een uitkomst zijn, zeker voor de gezinnen die kampen met ruimtegebrek. Maar het is verstandig om goed na te denken voor het aanschaffen van een machine, aangezien er ook wel wat nadelen aan vasthangen. Zo is hij minder zuinig, duurt het gecombineerde programma erg lang, en verschilt het vulgewicht van een was droogmachine tussen wassen en drogen. De combinaties zijn over het algemeen ook een stuk duurder dan losse wasmachines of drogers. Echter, als je echt een gebrek aan ruimte hebt en je machinaal drogen is een voorwaarde, dan is een wasdroogcombinatie zeker het overwegen waard.