Was- droogcombinatie aansluiten


Een was- droogcombinatie aansluiten kun je laten aansluiten door een bedrijf, een handige buurman of zelfs door Coolblue (deze service bieden ze namelijk aan bij de koop van een wasmachine, droger of was- droogcombinatie), maar dit kun je ook zelf. Het verreist niet altijd een opleiding, maar er is wel wat handigheid en denkwerk voor nodig. Wij helpen je hier doorheen met een aantal tips.

Een was- droogcombinatie vereist een plek waar er aanvoer en afvoer van water mogelijk is en er een elektriciteitsaansluiting is. Een was- droogcombinatie gebruikt dezelfde slangen voor aan- en afvoer als een wasmachine. Vrijwel elke was- droogcombinatie hoeft niet te ontluchten, wat het mogelijk maakt om het apparaat in een afgesloten kleine ruimte te plaatsen of zelfs in te bouwen in een kast.

Het kan zijn dat je de was- droogcombinatie wilt plaatsen in de keuken, en hier geen aanvoer meer over is om nog een apparaat aan te sluiten, in dat geval kun je de aanvoer voor de kraan of de vaatwasmachine gebruiken en deze met een T-fitting splitsen naar 2 aan- en afvoermogelijkheden. Voor deze fitting kun je terecht bij doe-het-zelf zaken en deze zijn online ook te vinden.

Stappenplan aansluiten was- droogcombinatie

Watertoevoerslang

De watertoevoerslang draai je op de kraan en de andere kant op de juiste plek op de wasmachine. Draai vervolgens de kraan open om te controleren of er water lekt.

Afvoerslang

Vervolgens sluit je de afvoerslang aan, zorg er hierbij voor dat de afvoerslang via een steunbeugel aan e muur bevestigd is. Dit is niet noodzakelijk, maar wel handig om ervoor te zorgen dat de slang niet in de knoop draait. Bij het gebruiken van een steunbeugel moet deze boven de afvoerbuis uit komen, waarna de afvoerslang recht de afvoerbuis in kan lopen.

Dop

Er is waarschijnlijk een dop meegeleverd, zorg dat deze om de afvoerslang zit (goede kant naar boven), zodat je deze op de afvoerbuis kunt plaatsen.

Stroom

Dan sluit je de elektriciteit aan en kan de was droogcombinatie zijn werk doen.

Lekkage

Controleer bij de eerste was- en droogbeurt wel even of er water lekt.

Het is belangrijk om van tevoren na te gaan welke onderdelen nodig zijn voor de aansluiting en deze aan te schaffen. Vaak staat dat al aangegeven bij de wasmachine en het kan zelfs zijn dat deze in een standaard pakket (accessoire kit) worden mee verkocht. Mocht dit onduidelijk zijn, neem dan contact op met de verkoper. Sites hebben vaak de mogelijkheid om vragen over producten te stellen. Bij Wehkamp en Coolblue zijn er altijd mensen bereid om jou van deze informatie te voorzien. Er wordt vaak gebruik gemaakt van een optionele kraanadapter om de waterslangen op een keukenkraan met standaarddiameter aan te sluiten. Het is belangrijk de waterafvoerslang van het apparaat in de gootsteen te leggen voor een goede afvoer en om te voorkomen dat er overal water ligt.

Tenslotte is het belangrijk, voor zowel de duurzaamheid van de was droogcombinatie als voor de geluidsproductie is het belangrijk om de wasmachine waterpas te zetten. Daarnaast is het verstandig om de was droogcombinatie met dempers te plaatsen op een harde vloer, in dat geval staat de was droogcombinatie stevig maar maakt hij minder geluid, ook wel zo fijn als er nog een verdieping onder zit.

Merken was- droogcombinaties

Er zijn verscheidende merken was- droogcombinaties. Binnen een merk varieert het aanbod aan was- droogcombinaties enorm: van goedkoper tot duurder en van simpeler tot geavanceerder. Ben je op zoek naar een specifiek merk? We zetten de merken hier voor je op een rij.