Voor- en nadelen wasdroogcombinatie

Een wasdroogcombinatie heeft een aantal voor- en nadelen, namelijk: een wasdroogcombinatie is een wasmachine en een droger in één. Dit is al een heel groot voordeel omdat je namelijk ruimte en geld bespaart omdat je geen twee apparaten nodig hebt. Het nadeel van een wasdroogcombinatie is dat hij relatief gezien veel energie verbruikt en dat de programma’s een stuk langer duren. 

Voor en nadelen wasdroogcombinatie

Voordelen van een wasdroogcombinatie

1. Ruimtebesparing

Een groot voordeel, en voor veel mensen een reden om een was- droogcombinatie te kopen, is natuurlijk de ruimtebesparing. Je hebt maar één witgoed apparaat in plaats van twee, en toch wel die luxe van twee. Dit kan een oplossing zijn wanneer de ruimte voor witgoed apparatuur beperkt is.

2. Droogprogramma

Het droogprogramma kan direct achter het wasprogramma aangezet worden. Op deze manier kun je veel tijd besparen omdat het wassen en drogen in één handeling gebeurt. Zo kun je ‘s ochtends als je vertrekt voor werk de was- droogcombinatie aanzetten, aan het eind van de dag kom je dan thuis en dan is je kleding heerlijk schoon en droog.

3. Prijs

In aanschaf is een was- droogcombinatie goedkoper dan wanneer je een wasmachine en droger loskoopt. Bij de aanschaf van een was- droogcombinatie kun je dus veel geld besparen.

4. Functies

Was- droogcombinaties hebben ook geavanceerde functies zoals Add-Wash, Eco Bubble, stoomfunctie en beladingssensor. Een Add-Wash functie maakt het mogelijk om wasgoed toe te voegen terwijl de wasdroogcombinatie al aan het wassen is. Door Eco Bubble functie wordt het wasmiddel gelijkmatig in de trommel verspreidt, hierdoor wordt elk kledingstuk extra schoon. Met een stoomfunctie kun je het wasgoed extra schoon krijgen en zal je kleding minder gekreukt uit de trommel komen. De beladingssensor past de duur van het programma aan, aan de hoeveelheid kleding die er in de trommel zit. Er zijn nog veel meer functies beschikbaar bij het uitkiezen van een wasdroogcombinatie.

5. Aansluitingen

Je hebt geen aparte afvoerslang nodig voor het droogprogramma, want het apparaat gebruikt dezelfde afvoerslang voor zowel wassen als drogen. Vergeleken met een losse wasmachine en droger scheelt dit veel aansluit werk.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

Nadelen van een was- droogcombinatie

1. Lager vulgewicht drogen

Een groot nadeel bij een was- droogcombinatie is dat het vulgewicht voor drogen altijd lager ligt dan het vulgewicht voor wassen. Dit betekent dat je na het wassen niet al het wasgoed in de trommel kan laten zitten. Dit zal je op een andere manier moeten drogen.

2. Energieverbruik

Een wasdroogcombinatie verbruikt veel meer energie en water ten opzichte van een losse wasmachine en droger, dit komt door het onzuinige verwarmingselement in het apparaat. Momenteel is de hoogste energieklasse van een was- droogcombinatie energieklasse D. Wanneer je een losse wasmachine met energielabel A hebt en losse droger met energielabel A+++ zal je veel meer besparen op je energierekening. Zo kun je aan het eind van de rit voordeliger uit zijn met een losse wasmachine en droger ten opzichte van een was- droogcombinatie.

3. Opvangen stof

Tijdens het drogen wordt de stof niet opgevangen in een filter. Dit zorgt ervoor dat er altijd stof achterblijft in de rubberen wand. Dit is geen probleem, als je dit er na de droogbeurt even uithaalt. Maar als je dit laat zitten, zal het meedraaien met de volgende was en kan dit weer in kleding bij hangen als je die was dan vervolgens niet ook op het droogprogramma meedraait.

4. Levensduur

De levensduur van een was- droogcombinatie is over het algemeen iets korter, wat logisch is want je gebruikt één apparaat voor twee functies en dus tweemaal zoveel. Hierdoor zal je sneller een nieuw apparaat moeten aanschaffen. Zo lijkt een was- droogcombinatie misschien een voordelige optie, maar je geeft al snel meer uit dan een losse wasmachine en droger.

5. Droogprogramma

Niet elke was- droogcombinatie heeft de optie om kleding alleen te drogen, omdat het standaard het geval is dat dit programma achter een ander programma draait. Doordat je deze optie mist kun je niet een deel van de kleding eruit halen en dan de overige kleding drogen.

6. Lang programmaduur

De totale programmaduur voor het wassen en drogen kan best lang duren. Een volledige cyclus kan namelijk tot wel 4 uur duren. Met een losse wasmachine en droger kun je al binnen 3 uur klaar zijn met wassen en drogen.