Beste compacte was- droogcombinatie van 2023
Een compacte wasdroogcombinatie heeft een vulgewicht van 7 kg. Het vulgewicht bepaalt hoe groot de trommel is. Hoe lager het vulgewicht, hoe kleiner de trommel in de was- droogcombinatie is. Wasdroogcombinaties met 7 kg kunnen we dus bestempelen als compacte modellen.
Een compacte was- droogcombinatie kopen? Wij hebben een lijst met de beste compacte wasdroogcombinaties van 2023 voor je opgesteld:
De beste compacte wasdroogcombinatie van 2023

De beste compacte wasdroogcombinatie van 2023
Wat is een compacte wasdroogcombinatie
Een bijkomend voordeel van een compacte was droogcombinatie is dat je maar één machine hoeft aan te schaffen.
De beste compacte was- droogcombinatie
8.7/10Samsung WD70TA049BE EcoBubble - 7/4 kg
De Samsung WD70TA049BE EcoBubble - 7/4 kg is de best geteste compacte wasdroogcombinatie van september 2023!
Zoek je een nieuwe was droogcombinatie en weet je niet welke je moet kiezen? De Samsung WD70TA049BE EcoBubble – 7/4 kg is misschien wel de juiste was-droogcombinatie voor jou. Mocht je niet te veel willen besteden aan een nieuwe was droogcombinatie? Dit is een wasdroogcombinatie met heel veel kwaliteit voor een hele scherpe prijs. De Samsung WD70TA049BE EcoBubble – 7/4 kg heeft de reviewscore: 8.7 gekregen van ten minste 72 consumenten.
Deze machine heeft een vulgewicht voor wassen van 7 kg. Omdat hij een laag vulgewicht heeft is het een kleine was- droogcombinatie. Hierdoor is hij perfect geschikt voor een single of stel. Het maximale vulgewicht voor drogen is 4 kg. Dit is een laag vulgewicht. Hij bezit energieklasse E. Energie klasse E betekent dat de combi bijna geen stroom en water bespaart bij het drogen en wassen van je kledingstukken. Wel beschikt dit apparaat over verschillende energiebesparende functies. Naast dit alles heeft dit toestel een stoom programma.
8.8/10AEG L7WE76EBI - 7/4 kg (inbouw)
De AEG L7WE76EBI is een inbouw was-droogcombinatie die ideaal is voor één persoon. De DualSense sensoren passen de temperatuur en beweging aan op de stof, waardoor je kleding langer mooi blijft. Met de stoomfunctie verminder je kreukels en het non-stop programma wast en droogt binnen 60 minuten.
Deze was-droogcombinatie maakt gebruik van de condensdroogtechniek, waardoor de droogtijd korter is, maar je kleding sneller verslijt en je meer energiekosten betaalt. Het energieverbruik van dit model is relatief hoog en het vulgewicht is perfect voor kleine huishoudens. Het geluidsniveau is laag en het toerental is efficiënt en snel.
Met een breed scala aan wasprogramma’s, gebruiksgemakken en merkspecifieke functies, zoals AEG DualSense en AEG ProSense, ben je verzekerd van schone en frisse kleding. De bouwkwaliteit van deze wasdroogcombinatie is topklasse en de machine is betrouwbaar en duurzaam.
Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp
Een compacte was- droogcombinatie kopen
De afmetingen
Mocht je de was droogcombinatie in een kleine ruimte willen plaatsen, dan is het handig om goed op te meten welke afmeting mogelijk is. Houdt er hierbij rekening mee dat er altijd 15 cm aan de achterkant van de was droogcombinatie vrij blijft voor de aanvoerende en afvoerende slangen. Hiermee voorkom je teleurstelling wanneer het niet blijkt te passen. Was droogcombinaties zijn er met name in standaard maten. Er zijn geen compacte modellen beschikbaar met een klep aan de bovenzijde, zoals wel het geval is bij een losse wasmachine. Mocht je echt weinig ruimte hebben, dan is het geschikt om een wasmachine met een bovenlade aan te schaffen, welke minder ruimte nodig heeft omdat er aan de voorkant van het apparaat geen klep zit.
Helaas zijn deze modellen niet beschikbaar voor was droogcombinaties. Wel zijn er modellen welke kleiner of groter zijn. Een was droogcombinatie met een vulgewicht van 6 kg is bijvoorbeeld kleiner dan een was droogcombinatie met een vulgewicht van 10 kg. Er zit weinig verschil tussen de modellen wat betreft het vulgewicht en dit hangt ook van het merk en de bijbehorende behuizing af, echter heeft een was droogcombinatie met een vulgewicht van 6-8 kg ongeveer een breedte van 54-55 cm en een was droogcombinatie met een vulgewicht van 9-10 kg ongeveer een breedte van 60-66 centimeter.
Het vulgewicht
De afmeting van een was droogcombinatie hangt nauw samen met het vulgewicht van de machine. Hoe lager het vulgewicht is, hoe kleiner de trommel van de wasdroogcombinatie is. Ben je opzoek naar een compacte wasdroogcombinatie? Dan kun je dus het best eentje kiezen met een laag vulgewicht. Houdt echter altijd rekening met de grootte van je huishouden wanneer je een vulgewicht moet kiezen. Wij adviseren het volgende laadvermogen per huishouden:
7 kg: Een single of stel
8 kg: Een gezin met 1 of 2 kinderen
9 kg: Een gezin met 3 of meer kinderen
Vulgewicht drogen
Voor drogen heb je altijd een kleinere vulcapaciteit dan voor wassen. Kun je 9 kg wasgoed wassen, dan je bijvoorbeeld nog maar 5 kg drogen. Let hier dus altijd goed op wanneer je een wasdroogcombinatie gaat aanschaffen.
Neem altijd het vulgewicht voor wassen als uitgangspunt bij het kopen van een wasdroogcombinatie. Kijk daarna naar het vulgewicht voor drogen. Droog je niet veel kleding? Dan kun je een laag vulgewicht voor drogen kiezen.
Geluidsniveau
Het is erg belangrijk om naar het geluidsniveau centrifugeren te kijken. Bij het centrifugeren maakt de machine namelijk het meeste lawaai, je moet zorgen dat je een geluidsniveau kiest bij jouw behoeften. Het geluidsniveau van een was droogcombinatie kunnen we onderverdelen in de volgende vier categorieën:
71 dB of lager: Heel stil geluidsniveau
72 dB – 73 dB: Stil geluidsniveau
74 dB tot 77 dB: Normaal geluidsniveau
78 dB of hoger: Luid geluidsniveau
Kijk dus altijd voordat je een wasdroogcombinatie gaat kopen naar het geluidsniveau. Wanneer je meestal ‘s nacht een was draait wil je natuurlijk niet wakker liggen van het geluid dat hij maakt bij het centrifugeren. Zet je het apparaat bijvoorbeeld in je kelder of schuur? Dan kun je een wat luider geluidsniveau kiezen.
Energiezuinigheid
Meestal zijn was droogcombinaties van nature niet hele zuinige apparaten. Kijk daarom altijd goed naar het energielabel van het apparaat. De wasdroogcombinatie owrdt namelijk geindexeerd op een schaal van A t/m G. Zo is een was droogcombinatie met label C energiezuiniger dan een met label E.
Wanneer je er voor wilt zorgen dat je een zuinige was droogcombinatie koopt kun je ook kijken of hij energiebesparende functies heeft. Een voorbeeld van energiebesparende functies is een koolborstelloze motor of stoomfunctie.
Condensatie was droogcombinatie
Bij het drogen van je wasgoed stoot een wasdroogcombinatie altijd een beetje vocht uit. Kijk daarom altijd naar het de % vochtuitstoot van het apparaat. Wanneer je de machine die veel vochtuitstoot heeft in een slecht geventileerde ruimte neerzet kan er schimmel in die kamer ontwikkelen. De vochtuitstoot verdelen wij onder in 3 categorieën.
Hele lage vochtuitstoot: Minder dan 5% vocht.
Lage vochtuitstoot: 6 tot 10% vocht.
Gemiddelde vochtuitstoot: 11% vocht of meer.
Functies
Merk
Voor- en nadelen van een compacte wasdroogcombinatie
Voordelen
- Ruimtebesparend: Een van de grootste voordelen is dat je maar één apparaat nodig hebt voor zowel wassen als drogen. Dit is ideaal voor kleine ruimtes zoals appartementen of studio’s.
- Kostenbesparend: Omdat je maar één apparaat hoeft te kopen, kun je op de lange termijn geld besparen. Ook de installatiekosten zijn lager omdat je maar één apparaat hoeft aan te sluiten.
- Gemak en efficiëntie: Je hoeft de was niet te verplaatsen van de wasmachine naar de droger. Gewoon het programma instellen en de machine doet de rest.
Nadelen
- Kleinere capaciteit: Vaak is de trommel kleiner dan die van afzonderlijke wasmachines en drogers, wat betekent dat je minder was in één keer kunt doen.
- Langere cyclustijden: Omdat het dezelfde trommel gebruikt voor zowel wassen als drogen, kunnen de cyclustijden langer zijn.
- Slijtage: Als je de machine vaak gebruikt voor zowel wassen als drogen, kan dit snellere slijtage van de machine tot gevolg hebben.
- Minder efficiënt in drogen: Over het algemeen zijn wasdroogcombinaties minder efficiënt in het drogen van kleding in vergelijking met afzonderlijke drogers.