Beste compacte was- droogcombinatie van 2024

Een compacte wasdroogcombinatie heeft een vulgewicht van 7 kg. Het vulgewicht bepaalt hoe groot de trommel is. Hoe lager het vulgewicht, hoe kleiner de trommel in de was- droogcombinatie is. Wasdroogcombinaties met 7 kg kunnen we dus bestempelen als compacte modellen.

Een compacte was- droogcombinatie kopen? Wij hebben een lijst met de beste compacte wasdroogcombinaties van 2024 voor je opgesteld:

Compacte wasdroogcombinatie

Wat is een compacte wasdroogcombinatie

Heb je te weinig ruimte om een wasmachine of droger neer te zetten? Dan is een compacte was droogcombinatie misschien wel perfect voor jou. Dit apparaat kan jouw kleding namelijk wassen én drogen, zonder dat dit er veel ruimte in beslag neemt.

Een bijkomend voordeel van een compacte was droogcombinatie is dat je maar één machine hoeft aan te schaffen.

De beste compacte was- droogcombinatie

Ben je opzoek naar een compacte was droogcombinatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben een lijst van de beste compacte was droogcombinatie van 2024 voor jou gemaakt.
Zo weet je zeker wanneer je een nieuwe compacte was droogcombinatie gaat kopen dat je er eentje van goede kwaliteit koopt. Scrol naar beneden om de beste was droogcombinaties te bekijken!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdroogcombinaties
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

Een compacte was- droogcombinatie kopen

Nu we weten wat een compacte was droogcombinatie is, is het ook handig om te weten waar je op moet letten wanneer je een was droogcombinatie gaat kopen:

De afmetingen

Mocht je de was droogcombinatie in een kleine ruimte willen plaatsen, dan is het handig om goed op te meten welke afmeting mogelijk is. Houdt er hierbij rekening mee dat er altijd 15 cm aan de achterkant van de was droogcombinatie vrij blijft voor de aanvoerende en afvoerende slangen. Hiermee voorkom je teleurstelling wanneer het niet blijkt te passen. Was droogcombinaties zijn er met name in standaard maten. Er zijn geen compacte modellen beschikbaar met een klep aan de bovenzijde, zoals wel het geval is bij een losse wasmachine. Mocht je echt weinig ruimte hebben, dan is het geschikt om een wasmachine met een bovenlade aan te schaffen, welke minder ruimte nodig heeft omdat er aan de voorkant van het apparaat geen klep zit.

Helaas zijn deze modellen niet beschikbaar voor was droogcombinaties. Wel zijn er modellen welke kleiner of groter zijn. Een was droogcombinatie met een vulgewicht van 6 kg is bijvoorbeeld kleiner dan een was droogcombinatie met een vulgewicht van 10 kg. Er zit weinig verschil tussen de modellen wat betreft het vulgewicht en dit hangt ook van het merk en de bijbehorende behuizing af, echter heeft een was droogcombinatie met een vulgewicht van 6-8 kg ongeveer een breedte van 54-55 cm en een was droogcombinatie met een vulgewicht van 9-10 kg ongeveer een breedte van 60-66 centimeter.

Het vulgewicht

De afmeting van een was droogcombinatie hangt nauw samen met het vulgewicht van de machine. Hoe lager het vulgewicht is, hoe kleiner de trommel van de wasdroogcombinatie is. Ben je opzoek naar een compacte wasdroogcombinatie? Dan kun je dus het best eentje kiezen met een laag vulgewicht. Houdt echter altijd rekening met de grootte van je huishouden wanneer je een vulgewicht moet kiezen. Wij adviseren het volgende laadvermogen per huishouden:

7 kg: Een single of stel
8 kg: Een gezin met 1 of 2 kinderen
9 kg: Een gezin met 3 of meer kinderen

Vulgewicht drogen

Voor drogen heb je altijd een kleinere vulcapaciteit dan voor wassen. Kun je 9 kg wasgoed wassen, dan je bijvoorbeeld nog maar 5 kg drogen. Let hier dus altijd goed op wanneer je een wasdroogcombinatie gaat aanschaffen.

Neem altijd het vulgewicht voor wassen als uitgangspunt bij het kopen van een wasdroogcombinatie. Kijk daarna naar het vulgewicht voor drogen. Droog je niet veel kleding? Dan kun je een laag vulgewicht voor drogen kiezen.

Geluidsniveau

Het is erg belangrijk om naar het geluidsniveau centrifugeren te kijken. Bij het centrifugeren maakt de machine namelijk het meeste lawaai, je moet zorgen dat je een geluidsniveau kiest bij jouw behoeften. Het geluidsniveau van een was droogcombinatie kunnen we onderverdelen in de volgende vier categorieën:

71 dB of lager: Heel stil geluidsniveau
72 dB – 73 dB: Stil geluidsniveau
74 dB tot 77 dB: Normaal geluidsniveau
78 dB of hoger: Luid geluidsniveau

Kijk dus altijd voordat je een wasdroogcombinatie gaat kopen naar het geluidsniveau. Wanneer je meestal ‘s nacht een was draait wil je natuurlijk niet wakker liggen van het geluid dat hij maakt bij het centrifugeren. Zet je het apparaat bijvoorbeeld in je kelder of schuur? Dan kun je een wat luider geluidsniveau kiezen.

Energiezuinigheid

Meestal zijn was droogcombinaties van nature niet hele zuinige apparaten. Kijk daarom altijd goed naar het energielabel van het apparaat. De wasdroogcombinatie owrdt namelijk geindexeerd op een schaal van A t/m G. Zo is een was droogcombinatie met label C energiezuiniger dan een met label E.

Wanneer je er voor wilt zorgen dat je een zuinige was droogcombinatie koopt kun je ook kijken of hij energiebesparende functies heeft. Een voorbeeld van energiebesparende functies is een koolborstelloze motor of stoomfunctie.

Condensatie was droogcombinatie

Bij het drogen van je wasgoed stoot een wasdroogcombinatie altijd een beetje vocht uit. Kijk daarom altijd naar het de % vochtuitstoot van het apparaat. Wanneer je de machine die veel vochtuitstoot heeft in een slecht geventileerde ruimte neerzet kan er schimmel in die kamer ontwikkelen. De vochtuitstoot verdelen wij onder in 3 categorieën.

Hele lage vochtuitstoot: Minder dan 5% vocht.
Lage vochtuitstoot: 6 tot 10% vocht.
Gemiddelde vochtuitstoot: 11% vocht of meer.

Toerental

Kies voordat je een nieuwe machine gaat kopen ook op het toerental. Je kunt tussen twee verschillende toerentallen kiezen, namelijk:

1400 rpm
1600 rpm

Rpm staat hier voor rounds per minute. Dit toerental geeft aan hoevaak de trommel per minuut ronddraait wanneer het apparaat aan het centrifugeren is. Hoe hoger je toerental is, hoe droger je kleding uit de was komt.

Functies

Een was- droogcombinatie kan ook allerlei verschillende functies hebben om het gebruiksgemak te vergroten. Let dus altijd bij het kopen op de functies die jij graag in je was- droogcombinatie zou willen hebben. Voorbeelden van functies die een was- droogcombinatie kunnen hebben zijn: een beladingssensor (zo past hij het was/droogprogamma aan op de hoeveelheid kleding in de trommel), een wifi geschikte was droogcombinatie (zo is er bediening via een app mogelijk).

Merk

Om te kunnen waarborgen dat je een wasdroogcombinatie van goeie kwaliteit koopt is het handig om een machine te kopen van gerenomeerde bedrijven. Een aantal uitgelichte merken zijn: AEG, LG, Haier, Samsung, Miele.

Voor- en nadelen van een compacte wasdroogcombinatie

Voordelen

  1. Ruimtebesparend: Een van de grootste voordelen is dat je maar één apparaat nodig hebt voor zowel wassen als drogen. Dit is ideaal voor kleine ruimtes zoals appartementen of studio’s.
  2. Kostenbesparend: Omdat je maar één apparaat hoeft te kopen, kun je op de lange termijn geld besparen. Ook de installatiekosten zijn lager omdat je maar één apparaat hoeft aan te sluiten.
  3. Gemak en efficiëntie: Je hoeft de was niet te verplaatsen van de wasmachine naar de droger. Gewoon het programma instellen en de machine doet de rest.

Nadelen

  1. Kleinere capaciteit: Vaak is de trommel kleiner dan die van afzonderlijke wasmachines en drogers, wat betekent dat je minder was in één keer kunt doen.
  2. Langere cyclustijden: Omdat het dezelfde trommel gebruikt voor zowel wassen als drogen, kunnen de cyclustijden langer zijn.
  3. Slijtage: Als je de machine vaak gebruikt voor zowel wassen als drogen, kan dit snellere slijtage van de machine tot gevolg hebben.
  4. Minder efficiënt in drogen: Over het algemeen zijn wasdroogcombinaties minder efficiënt in het drogen van kleding in vergelijking met afzonderlijke drogers.

Compacte wasdroogcombinatie assortiment