Consumentenbond wasdroogcombinatie
Wil jij weten welke was- droogcombinaties de beste koop van 2025 is? In dit artikel kun je een top 5 van de beste wasdroogcombinaties van 2025 vinden. Om deze lijst te bepalen is er gekeken naar de was & droog kwaliteit, bouwkwaliteit, energieverbruik, prijs en recensies. Kijk snel welke wasdroogcombinatie de best koop is van 2025!
De beste consumentenbond wasdroogcombinatie van 2025
De beste consumentenbond wasdroogcombinatie van 2025
Wat is de Consumentenbond
De Consumentenbond is een vereniging die werkt aan het eerlijker, rechtvaardiger en veiliger maken van de markten in Nederland. De Consumentenbond heeft geen winstoogmerk, zij willen alles op een zo eerlijke manier doen. Het begrip Consumentenbond zegt het eigenlijk al een beetje, het is een bond van en voor consumenten die onderzoek doen naar verscheidene diensten en producten. Zo testen zij heel veel verschillende producten en diensten om verslag te kunnen doen over wat de beste koop is, en waar je op moet letten wanneer je een desbetreffend product of dienst wilt aanschaffen.
De beste wasdroogcombinaties van 2025
Helaas heeft de Consumentenbond geen recente test gedaan voor wasdroogcombinaties. De laatste test van de Consumentenbond voor wasdroogcombinaties is in 2009 gedaan, deze gegevens zijn dus out-datet aangezien er heel veel nieuwe producten zijn bij gekomen en er sinds die tijd veel is veranderd. Om jou toch inzicht te geven in goede & kwalitatieve wasdroogcombinaties hebben wij een lijst van de top 5 beste wasdroogcombinaties van 2025 voor je opgesteld.
8.9/10Miele WTD 163 WCS - 8/5 kg
De Miele WTD 163 WCS - 8/5 kg is de best geteste wasdroogcombinatie van maart 2025!
De Miele WTD 163 WCS is een wasdroogcombinatie die 8 kilo kan wassen en 5 kilo kan drogen. Deze machine heeft een speciale trommel die je kleding beschermt tegen slijtage. De PerfectDry technologie zorgt ervoor dat je kleren precies goed worden gedroogd zonder te krimpen. Voor gevoelige stoffen kun je speciale capsules gebruiken.
Deze wasdroogcombinatie is niet de zuinigste keuze. Het kost jaarlijks 159,60 euro voor wassen en drogen samen, wat neerkomt op 532 kWh (energieklasse D). Alleen wassen is goedkoper: 28,20 euro per jaar voor 94 kWh (energieklasse A). Het drogen verbruikt dus het meeste energie. Met 71 decibel tijdens het centrifugeren is de machine behoorlijk stil.
Je kunt de Miele bedienen met een app op je telefoon. Er zijn verschillende wasprogramma’s, zoals voor fijne was, katoen en wol. Ook zijn er speciale programma’s voor donkere was, spijkerbroeken en overhemden. De machine kan wassen en drogen in één keer, zonder dat je tussendoor iets hoeft te doen. Het apparaat is stevig gemaakt en zal lang meegaan.
8.9/10LG GD3M108N3 Direct Drive - 8/5 kg
De LG GD3M108N3 Direct Drive is een wasdroogcombinatie voor je kleding. Je kunt er 8 kilo was in doen en 5 kilo drogen. Er zijn 14 verschillende programma’s om uit te kiezen. Het is handig dat je tijdens het wassen nog kleding kunt toevoegen. De machine beweegt op verschillende manieren voor verschillende stoffen. Als er iets niet goed gaat, helpt een app je het probleem te vinden.
Deze machine droogt je kleding op een hoge temperatuur. Dat gaat snel, maar kan niet zo goed zijn voor je kleding. Het kost ook meer energie, wat je merkt op je energierekening. Er zijn andere machines die zachter zijn voor je kleding en minder energie gebruiken, maar die zijn langzamer. Deze machine is goed als je snel klaar wilt zijn. Het is niet de zuinigste keuze. Wassen en drogen samen kost je 97,8 euro per jaar.
De LG wasdroogcombinatie maakt 75 decibel geluid bij het centrifugeren. Dat is normaal voor dit soort machines. De trommel draait met 1400 toeren per minuut. Door de speciale motor trilt de machine minder en maakt hij minder lawaai. Er zit ook iets op dat lekkage voorkomt. Met je telefoon kun je problemen opsporen. De machine heeft geen snelwasprogramma of stoomfunctie, maar is wel een degelijk apparaat dat lang mee zal gaan.
10/10Samsung WD11DB8B85GB QuickDrive
De Samsung WD11DB8B85GB is een slimme wasdroogcombinatie voor grote gezinnen. Je kunt er 11 kg was in doen en 9 kg drogen. De machine denkt zelf na over hoeveel wasmiddel nodig is. Er zit een kort programma op voor als je haast hebt. Je kunt de machine ook bedienen met je telefoon als je niet thuis bent.
Deze wasdroogcombinatie heeft veel handige functies. Er zijn speciale programma’s voor babykleding en overhemden. Je kunt kleren ook opfrissen of waterafstotend maken. Sommige programma’s wassen tot 50% sneller. Je kunt wassen en drogen zonder tussenstop. De machine gebruikt warme lucht om je was te drogen, wat snel gaat maar wel meer stroom kost.
Het apparaat is goed gemaakt en voelt stevig aan. De bediening is makkelijk te begrijpen. De trommel draait soepel en de deur sluit goed af. Tijdens het gebruik hoor je geen rare geluiden. Let wel op dat wassen en drogen samen ongeveer 185 euro per jaar aan stroom kost. Alleen wassen is veel goedkoper, ongeveer 29 euro per jaar. Het is slim om na te denken of je vaak wilt drogen.
9.4/10Miele WTI 370 WPM PowerWash 2.0 - 8/5kg
De Miele WTI 370 WPM is een wasdroogcombinatie die 8 kg kan wassen en 5 kg kan drogen. Hij heeft 15 verschillende programma’s, waaronder een zuinig Eco-programma en een snel QuickPower-programma. Met de voorstrijken optie komen je kleren minder gekreukt uit de machine. Deze Miele gebruikt een condensdroger die snel droogt op hoge temperaturen, maar dit kan wel meer slijtage veroorzaken.
Deze machine verbruikt behoorlijk wat energie. Voor wassen en drogen samen betaal je jaarlijks 157,20 euro (524 kWh, energieklasse D). Alleen wassen kost 27,60 euro per jaar (92 kWh, energieklasse A). De PowerWash functie helpt om water en energie te besparen. Je kunt het apparaat op afstand bedienen met een app. Er zijn ook speciale capsules voor gevoelige stoffen zoals wol en zijde.
De Miele WTI 370 WPM is makkelijk te bedienen en heeft veel handige functies. Hij maakt weinig geluid tijdens het centrifugeren (69 decibel). Er zijn speciale programma’s voor verschillende soorten kleding, zoals jeans, sportkleding en zelfs sportschoenen. Met het opfrisprogramma maak je gedragen kleding snel weer fris. De machine is goed gemaakt en lijkt lang mee te kunnen gaan.
9.2/10AEG LWR9516BN4 10/6kg
De AEG LWR9516BN4 is een wasdroogcombinatie die veel kan. Je kunt er 10 kilo was in doen en 6 kilo drogen. Dit is handig voor grote gezinnen. De machine gebruikt een warmtepomp om kleding te drogen op lage temperatuur. Hierdoor slijten je kleren minder snel en blijft je energierekening lager. Het duurt wel wat langer om te drogen dan bij andere machines.
Deze wasdroogcombinatie heeft energieklasse C voor wassen en drogen samen. Als je alleen wast, is het zelfs energieklasse A. Er zitten veel handige programma’s op, zoals voor katoen, synthetische stoffen, fijne was en wol. Met het Steam Refresh programma kun je kleding opfrissen zonder te wassen. Er is ook een snel programma dat 3 kilo was in 3 uur wast en droogt.
De machine maakt gemiddeld geluid tijdens het centrifugeren: 76 decibel. Dit klinkt ongeveer als een stofzuiger. Met 1500 toeren per minuut draait de trommel best snel, waardoor je kleding goed gecentrifugeerd wordt. De bouwkwaliteit is middelmatig, maar goed genoeg voor dagelijks gebruik. Er zit bescherming tegen waterschade in, maar je moet de wasmiddellade zelf schoonmaken.
Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie
Wasdroogcombinatie keuzehulp
Waar test de Consumentenbond op
Om te bepalen wat de beste koop is doet de Consumentenbond verschillende tests. Per onderdeel in deze test wordt er een score gegeven. Wil je weten op welke aspecten de Consumentenbond let wanneer zij een test doen? Wij hebben het hier voor je samengevat:
Energieverbruik
Programmaduur
Geluidsniveau
Verschillende wasprogramma's
Nauwkeurigheid van het programma
Waar test de Consumentenbond niet op
Er zijn een aantal aspecten waar de Consumentenbond niet op test wanneer zij een apparaat inspecteren. Dit doen zij omdat sommige zaken te ingewikkeld zijn of gewoonweg te lang duren. Zij testen niet op de volgende onderdelen: