Beste inbouw was- droogcombinatie van 2024

Een inbouw was- droogcombinatie is een model die je kunt inbouwen in een kast. Hierdoor gaat de wasdroogcombinatie compleet in jouw interieur op waardoor je hem op het eerste oog niet zult zien. 

In dit artikel hebben wij een lijst met de beste inbouw wasdroogcombinaties van 2024 voor je gemaakt:

Inbouw wasdroogcombinatie

Wat is een inbouw wasdroogcombinatie

Soms hebben huizen gewoonweg niet de ruimte om twee aparte machines te plaatsen voor wassen en drogen. Een inbouw was droogcombinatie is dan een ideale oplossing. Maar wat is een inbouw was droogcombinatie nou precies? Ten eerste is het belangrijk om te weten wat het begrip was droogcombinatie betekent: Een was- droogcombinatie is een machine die je kleding kan wassen én kan drogen, dit is dus eigenlijk een wasmachine en wasdroger in één. Zo hoef je dus maar één apparaat in je woning te plaatsen, dit is erg voordelig wanneer je weinig ruimte hebt of wanneer je geen budget hebt voor het aanschaffen van twee losse apparaten.

Aanvullend daar op kan het inbouwen van een was- droogcombinatie nog praktischere oplossing bieden, gezien het besparen van ruimte. Een inbouw was- droogcombinatie kun je namelijk in je keuken laten inbouwen, of op een andere plek. Zo kun je jouw woning nog efficiënter indelen om ruimte te besparen. Een ander voordeel van het inbouwen van een was droogcombinatie is dat je hem perfect in je interieur kan laten opgaan, zo hoef je niet constant tegen een was- droogcombinatie aan te kijken wanneer hij bijvoorbeeld in je woonkamer of keuken staat.

De beste inbouw was- droogcombinatie

Ben je opzoek naar een inbouw was- droogcombinatie? Wij hebben hieronder de beste inbouw was- droogcombinaties van 2024 voor jou opgesteld. Wij hebben deze was- droogcombinaties beoordeeld op onder andere de bouwkwaliteit,

waskwaliteit, energiezuinigheid en nog veel meer. Ben je benieuwd naar de beste inbouw was- droogcombinatie van 2024? Scrol dan snel naar beneden om de nummer 1 te bekijken!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdroogcombinaties
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

Een inbouw was- droogcombinatie kopen

Nu je weet wat een was- droogcombinatie is zullen we hier nog een aantal punten bespreken waar je op kunt letten bij het kopen van een ingebouwde was- droogcombinatie:

Afmetingen

Was droogcombinaties zijn er met name in standaard maten. Er zijn geen compacte modellen beschikbaar met een klep aan de bovenzijde, zoals wel het geval is bij een losse wasmachine. Mocht je echt weinig ruimte hebben, dan is het geschikt om een wasmachine met een bovenlade aan te schaffen, welke minder ruimte nodig heeft omdat er aan de voorkant van het apparaat geen klep zit. Helaas zijn deze modellen niet beschikbaar voor was droogcombinaties. Wel zijn er modellen welke kleiner of groter zijn. Een was droogcombinatie met een vulgewicht van 6 kg is bijvoorbeeld kleiner dan een was droogcombinatie met een vulgewicht van 10 kg. Er zit weinig verschil tussen de modellen wat betreft het vulgewicht en dit hangt ook van het merk en de bijbehorende behuizing af, echter heeft een was droogcombinatie met een vulgewicht van 6-8 kg ongeveer een breedte van 54-55 cm en een was droogcombinatie met een vulgewicht van 9-10 kg ongeveer een breedte van 60-66 centimeter.

Vulgewicht

Een kleinere wasdroogcombinatie heeft dus altijd een lager vulgewicht dan een grote wasdroogcombinatie. Let dus bij het kopen van een nieuw apparaat niet alleen op de afmetingen van de machine, maar ook op het vulgewicht. Het vulgewicht bepaalt namelijk de hoeveelheid wasgoed wat er in de trommel past. Echter, het is belangrijk om te weten dat het laadvermogen voor drogen altijd lager ligt dat het laadvermogen voor wassen. Kan de machine bijvoorbeeld 7 kg wassen, dan kan hij meestal nog maar 4 kg drogen. Je zult dus altijd eerst een deel van de kleding uit de wasmachine moeten halen voordat je gaat drogen.

Vulgewicht wassen: Kijk als eerste naar hoeveel kilo wasgoed er maximaal in de trommel kan. Dit vulgewicht kies je aan de hand van de grootte van je huishouden:

Huishouden van 1 tot 2 personen: 7kg
Huishouden van 3 tot 4 personen: 8 kg
Huishouden van 5 of meer personen: 9 kg

Vulgewicht drogen: Daarnaast moet je op het vulgewicht voor drogen letten. Dit verschilt per huishouden, stop je graag alles in de droger? Dan moet je een zo hoog mogelijk vulgewicht voor drogen kiezen. Hang je vaak de was op en droog je niet veel kleding? Dan kun je een lager droog gewicht kiezen.

Geluidsniveau centrifugeren

Let ook altijd op het geluidsniveau van de was- droogcombinatie. Zet je de wasdroogcombinatie in een kelder, zolder of schuur? Dan hoef je niet perse op het geluidsniveau te letten. Zet je de was- droogcombinatie naast je kamer of woonkamer? Dan is het handig om een machine te kiezen met een laag geluidsniveau. We kunnen deze geluidsniveaus in 4 categorieën opdelen:

Extreem stil (71 dB en lager)
Stil (72 of 73 dB)
Normaal (74 t/m 77 dB)
Luid (78 dB of hoger)

Tip: Let niet alleen op het geluidsniveau wassen, let altijd op het maximale geluidsniveau van centrifugeren, dit produceert namelijk het meeste geluid. In de beschrijving op een website staat het meestal als volgt beschreven: Geluidsniveau wassen 57 dB. Geluidsniveau centrifugeren 74 dB.

 

Energieverbruik

Kijk voordat je een wasdroogcombinatie koopt ook altijd naar het energie- en waterverbruik. Dit kun je controleren middels het energielabel. Het energielabel heeft een schaal van A tot en met G. A is het meest energiezuinig en G is het minst energiezuinig.

Tip: Zoek je een energiezuinige wasdroogcombinatie? Kies er dan eentje met een koolborstelloze motor, deze zijn namelijk veel energiezuiniger.

Verschillende eigenschappen

Als je een was- droogcombinatie overweegt, zijn er enkele factoren waar je over wilt nadenken voordat je er één koopt. Er is meer aan de hand dan alleen het vinden van een machine die beide opdrachten uitvoert. U kunt uit een groot aantal verschillende fabrikanten kiezen, en er zijn tal van functies en opties die een verschil kunnen maken. Zo kun je een model kiezen met allemaal slimme sensoren die het wassen en drogen nog gemakkelijker kunnen maken. In het geval van geïntegreerde machines (ook wel bekend als ingebouwde machines), is het grote voordeel dat ze hebben over vrijstaande modellen dat ze in de keuken kunnen worden ingepast en zo een onderdeel van de keuken vormen en efficiënt met de ruimte omgaan. Echter heeft een inbouw was droogcombinaties ook nadelen, zo zijn deze modellen vaak wat minder vriendelijk voor de portemonnee en heb je keuze uit minder modellen, aangezien een inbouw was droogcombinatie aan bepaalde maten moet voldoen.

Weinig keuze

Omdat een inbouw was- droogcombinatie bepaalde afmetingen moet hebben, moeten deze meestal apart worden geproduceerd. Om deze reden zijn er niet heel veel inbouw wasdroogcombinaties op de markt en daarom kun je niet tussen heel veel verschillende inbouw wasdroogcombinaties kiezen. Let er daarom op dat je misschien niet precies kunt vinden waar je naar zoekt.

Inbouw wasdroogcombinatie plaatsen

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een wasdroogcombinatie te kopen is het ook handig om te weten hoe je hem kan inbouwen. Dit kun je gemakkelijk zelf doen aan de hand van de volgende stappen:

 1. Plaatsen: Meet voordat je de wasdroogcombinatie gaat plaatsen de ruimte op van de plek waar je de machine wilt inbouwen. Zo weet je zeker of hij gaat passen op de plek waar je hem wilt inbouwen.
 2. Aansluiten: Wanneer je de wasdroogcombinatie hebt geplaatst kun je hem gaan aansluiten. In de gebruiksaanwijzing van de machine staat precies weergegeven hoe je dit kunt doen.
 3. Monteren: Nu je het apparaat hebt geplaatst en aangesloten kun je de deur op de wasdroogcombinatie monteren. Kijk daarvoor altijd goed in de gebruiksaanwijzing zodat je precies weet waar elke schroef en scharnier precies hoort.
 4. Geluidsniveau: Zet de wasdroogcombinatie aan om het geluidsniveau te testen. Maakt het veel lawaai? Dan kun je de ruimte er om heen altijd nog isoleren.

Gereedschap en materialen

Voordat je begint met het inbouwen van jouw wasdroogcombinatie is het handig om de volgende gereedschappen klaar te leggen. Zo maak je de klus een stuk gemakkelijker voor jezelf!

 • Schroevendraaiers: Zowel platte als kruiskop.
 • Waterpas: Om te zorgen dat de machine perfect recht staat.
 • Rolmaat: Voor het meten van de ruimte en het apparaat.
 • Steeksleutelset: Voor het aandraaien van bouten en moeren.
 • Boormachine: Als je gaten moet boren voor bevestiging.
 • Bevestigingsmateriaal: Schroeven, bouten en eventueel pluggen.
 • Flexibele waterslang: Voor de watertoevoer.
 • Afvoerslang: Voor het waterafvoer.
 • Elektrische kabel: Als de bestaande kabel niet lang genoeg is.

Veelgestelde vragen over een inbouw wasdroogcombinatie

Inbouw wasdroogcombinaties zijn handige apparaten die zowel ruimtebesparend als functioneel zijn. Maar voordat je er een aanschaft of installeert, zijn er vaak een aantal vragen die bij je kunnen opkomen. Hieronder behandelen we een aantal veelgestelde vragen.

Wat is het verschil tussen een vrijstaande en een inbouw wasdroogcombinatie?

Een vrijstaande wasdroogcombinatie kan overal worden geplaatst waar een water- en elektriciteitsaansluiting zijn. Een inbouwmodel is bedoeld om in een nis of kast te worden ingebouwd, waardoor het een geïntegreerde uitstraling krijgt. Een inbouw wasdroogcombinatie heeft aansluitingen op het apparaat die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld een deur van een kastje er op te monteren

Is het moeilijk om een inbouw wasdroogcombinatie zelf te installeren?

Dat hangt af van je handigheid en ervaring met klussen. Over het algemeen is het niet bijzonder moeilijk, maar je hebt wel een aantal gereedschappen en materialen nodig. Het is belangrijk om vooraf goed te meten en de handleiding zorgvuldig te volgen.

Moet ik speciale aansluitingen hebben?

Je hebt een wateraansluiting, waterafvoer en elektriciteitsaansluiting nodig. Het is belangrijk om te checken of de bestaande aansluitingen compatibel zijn met je nieuwe wasdroogcombinatie.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een inbouw wasdroogcombinatie?

De benodigde ruimte voor een inbouw wasdroogcombinatie hangt af van het model. Over het algemeen zijn de afmetingen tussen 82-85 cm hoog, 60 cm breed en 55-65 cm diep. Tel hier ongeveer 5-10 cm aan de achterkant en 2-5 cm aan de zijkanten bij op voor aansluitingen en ventilatie. Zorg ook voor voldoende deurruimte. Het is slim om alle maten bij elkaar op te tellen om de totale benodigde ruimte te bepalen.