Beste inbouw was- droogcombinatie van 2023
Een inbouw was- droogcombinatie is een model die je kunt inbouwen in een kast. Hierdoor gaat de wasdroogcombinatie compleet in jouw interieur op waardoor je hem op het eerste oog niet zult zien.
In dit artikel hebben wij een lijst met de beste inbouw wasdroogcombinaties van 2023 voor je gemaakt:
De beste inbouw wasdroogcombinatie van 2023
De beste inbouw wasdroogcombinatie van 2023
Wat is een inbouw wasdroogcombinatie
Soms hebben huizen gewoonweg niet de ruimte om twee aparte machines te plaatsen voor wassen en drogen. Een inbouw was droogcombinatie is dan een ideale oplossing. Maar wat is een inbouw was droogcombinatie nou precies? Ten eerste is het belangrijk om te weten wat het begrip was droogcombinatie betekent: Een was- droogcombinatie is een machine die je kleding kan wassen én kan drogen, dit is dus eigenlijk een wasmachine en wasdroger in één. Zo hoef je dus maar één apparaat in je woning te plaatsen, dit is erg voordelig wanneer je weinig ruimte hebt of wanneer je geen budget hebt voor het aanschaffen van twee losse apparaten.
Aanvullend daar op kan het inbouwen van een was- droogcombinatie nog praktischere oplossing bieden, gezien het besparen van ruimte. Een inbouw was- droogcombinatie kun je namelijk in je keuken laten inbouwen, of op een andere plek. Zo kun je jouw woning nog efficiënter indelen om ruimte te besparen. Een ander voordeel van het inbouwen van een was droogcombinatie is dat je hem perfect in je interieur kan laten opgaan, zo hoef je niet constant tegen een was- droogcombinatie aan te kijken wanneer hij bijvoorbeeld in je woonkamer of keuken staat.
De beste inbouw was- droogcombinatie
waskwaliteit, energiezuinigheid en nog veel meer. Ben je benieuwd naar de beste inbouw was- droogcombinatie van 2023? Scrol dan snel naar beneden om de nummer 1 te bekijken!
8.8/10Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash - 8/5 kg
De Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash - 8/5 kg is de best geteste inbouw wasdroogcombinatie van september 2023!
Met de Samsung WD80T654ABH/S2 heb je een handige wasdroogcombinatie waarmee je ruimte en tijd bespaart. De condensdroogtechniek zorgt voor een kortere droogtijd, maar kan leiden tot slijtage van kleding en hogere energiekosten. Het vulgewicht van 8 kg voor wassen en 5 kg voor drogen is ideaal voor een huishouden van 2 tot 3 personen.
Het geluidsniveau van 72 dB en het toerental van 1400 rpm zorgen voor een stille en efficiënte werking. Er zijn verschillende was- en droogprogramma’s beschikbaar, inclusief speciale programma’s voor delicate stoffen en hardnekkige vlekken. De wasdroogcombinatie biedt ook handige gebruiksgemakken, zoals bediening via een app en een beladingssensor.
De bouwkwaliteit is degelijk en betrouwbaar. Kortom, de Samsung WD80T654ABH/S2 is een goede keuze met veel handige functies.
8.9/10Miele WTD 163 WCS - 8/5 kg
De Miele WTD 163 WCS is een wasdroogcombinatie met een vulgewicht van 8 kg wassen en 5 kg drogen. De condensdroogtechniek zorgt voor een korte droogtijd, maar kan leiden tot snellere slijtage en hogere energiekosten.
Met de energieklasse D en een energieverbruik van 532 kWh is het geen energiezuinig model. Het vulgewicht is ideaal voor huishoudens van 2 of 3 personen. Met een geluidsniveau van 71 dB en een toerental van 1500 rpm is de wasdroogcombinatie relatief stil.
Er zijn verschillende was- en droogprogramma’s beschikbaar, inclusief een non-stop programma voor snelle resultaten. De gebruikersgemakken, zoals de app-bediening, kledingbeschermende trommel en zelfreinigende wasmiddellade, maken het gebruiksgemak hoog. De bouwkwaliteit van de Miele WTD 163 WCS is degelijk en geschikt voor intensief gebruik.
7.7/10Whirlpool FFWDB 964369 WV EE - 9/6 kg
De Whirlpool FFWDB 964369 WV EE is een wasdroogcombinatie met een capaciteit van 9 kilogram voor het wassen en 6 kilogram voor het drogen. Je kunt verschillende programma’s selecteren, waaronder ‘Wash & Dry’, het 90 minuten programma voor 2 kilogram kleding, de 45 minuten cyclus voor 1 kilogram was en het stoomprogramma om kleding op te frissen.
Met FreshCare+ blijft je was tot 6 uur na het programma-einde fris. De wasdroogcombinatie gebruikt de condensdroogtechniek, wat snel drogen mogelijk maakt, maar je kleding sneller doet slijten en meer energie verbruikt. Het heeft een energieklasse D bij wassen en drogen, en energieklasse A bij alleen wassen.
Het vulgewicht van 9 kg voor wassen en 6 kg voor drogen is ideaal voor 2 tot 4 personen. Het heeft een geluidsniveau van 75 dB tijdens het centrifugeren en een toerental van 1400 rpm. Het biedt verschillende was- en droogprogramma’s, evenals handige gebruiksgemakken en merkspecifieke functies.
De bouwkwaliteit is van basisklasse, maar biedt nog steeds betrouwbare prestaties.
8.9/10LG GD3M108N3 Direct Drive - 8/5 kg
De LG GD3M108N3 Direct Drive is een wasdroogcombinatie met 14 programma’s en een vulgewicht van 8 kg wassen en 5 kg drogen. Je kunt een handdoek toevoegen tijdens het wasprogramma en met de 6 Motion technologie krijgt elk kledingstuk de juiste behandeling.
De warmtepompdroogtechniek zorgt ervoor dat je kleding langer mooi blijft en je bespaart op je energierekening. Het energieverbruik is echter niet erg zuinig, met een energieklasse E. Het geluidsniveau tijdens het centrifugeren is 75 dB en het toerental bedraagt 1400 rpm.
De was- en droogprogramma’s zijn uitstekend, met verschillende algemene programma’s en speciale programma’s voor babykleding, gemengde was en vlekken. De LG GD3M108N3 biedt veel gebruiksgemakken, zoals de beladingssensor, de mogelijkheid om tussentijds was toe te voegen en de Direct Drive functie voor een stille en energiezuinige werking.
De bouwkwaliteit is basisklasse, maar de waskwaliteit is topklasse.
8.7/10Samsung WD70TA049BE EcoBubble - 7/4 kg
Zoek je een nieuwe was droogcombinatie en weet je niet welke je moet kiezen? De Samsung WD70TA049BE EcoBubble – 7/4 kg is misschien wel de juiste was-droogcombinatie voor jou. Mocht je niet te veel willen besteden aan een nieuwe was droogcombinatie? Dit is een wasdroogcombinatie met heel veel kwaliteit voor een hele scherpe prijs. De Samsung WD70TA049BE EcoBubble – 7/4 kg heeft de reviewscore: 8.7 gekregen van ten minste 72 consumenten.
Deze machine heeft een vulgewicht voor wassen van 7 kg. Omdat hij een laag vulgewicht heeft is het een kleine was- droogcombinatie. Hierdoor is hij perfect geschikt voor een single of stel. Het maximale vulgewicht voor drogen is 4 kg. Dit is een laag vulgewicht. Hij bezit energieklasse E. Energie klasse E betekent dat de combi bijna geen stroom en water bespaart bij het drogen en wassen van je kledingstukken. Wel beschikt dit apparaat over verschillende energiebesparende functies. Naast dit alles heeft dit toestel een stoom programma.
Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie
Wasdroogcombinatie keuzehulp
Een inbouw was- droogcombinatie kopen
Nu je weet wat een was- droogcombinatie is zullen we hier nog een aantal punten bespreken waar je op kunt letten bij het kopen van een ingebouwde was- droogcombinatie:
Afmetingen
Vulgewicht
Een kleinere wasdroogcombinatie heeft dus altijd een lager vulgewicht dan een grote wasdroogcombinatie. Let dus bij het kopen van een nieuw apparaat niet alleen op de afmetingen van de machine, maar ook op het vulgewicht. Het vulgewicht bepaalt namelijk de hoeveelheid wasgoed wat er in de trommel past. Echter, het is belangrijk om te weten dat het laadvermogen voor drogen altijd lager ligt dat het laadvermogen voor wassen. Kan de machine bijvoorbeeld 7 kg wassen, dan kan hij meestal nog maar 4 kg drogen. Je zult dus altijd eerst een deel van de kleding uit de wasmachine moeten halen voordat je gaat drogen.
Vulgewicht wassen: Kijk als eerste naar hoeveel kilo wasgoed er maximaal in de trommel kan. Dit vulgewicht kies je aan de hand van de grootte van je huishouden:
Huishouden van 1 tot 2 personen: 7kg
Huishouden van 3 tot 4 personen: 8 kg
Huishouden van 5 of meer personen: 9 kg
Vulgewicht drogen: Daarnaast moet je op het vulgewicht voor drogen letten. Dit verschilt per huishouden, stop je graag alles in de droger? Dan moet je een zo hoog mogelijk vulgewicht voor drogen kiezen. Hang je vaak de was op en droog je niet veel kleding? Dan kun je een lager droog gewicht kiezen.
Geluidsniveau centrifugeren
Let ook altijd op het geluidsniveau van de was- droogcombinatie. Zet je de wasdroogcombinatie in een kelder, zolder of schuur? Dan hoef je niet perse op het geluidsniveau te letten. Zet je de was- droogcombinatie naast je kamer of woonkamer? Dan is het handig om een machine te kiezen met een laag geluidsniveau. We kunnen deze geluidsniveaus in 4 categorieën opdelen:
Extreem stil (71 dB en lager)
Stil (72 of 73 dB)
Normaal (74 t/m 77 dB)
Luid (78 dB of hoger)
Tip: Let niet alleen op het geluidsniveau wassen, let altijd op het maximale geluidsniveau van centrifugeren, dit produceert namelijk het meeste geluid. In de beschrijving op een website staat het meestal als volgt beschreven: Geluidsniveau wassen 57 dB. Geluidsniveau centrifugeren 74 dB.
Energieverbruik
Kijk voordat je een wasdroogcombinatie koopt ook altijd naar het energie- en waterverbruik. Dit kun je controleren middels het energielabel. Het energielabel heeft een schaal van A tot en met G. A is het meest energiezuinig en G is het minst energiezuinig.
Tip: Zoek je een energiezuinige wasdroogcombinatie? Kies er dan eentje met een koolborstelloze motor, deze zijn namelijk veel energiezuiniger.
Verschillende eigenschappen
Weinig keuze
Inbouw wasdroogcombinatie plaatsen
Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een wasdroogcombinatie te kopen is het ook handig om te weten hoe je hem kan inbouwen. Dit kun je gemakkelijk zelf doen aan de hand van de volgende stappen:
- Plaatsen: Meet voordat je de wasdroogcombinatie gaat plaatsen de ruimte op van de plek waar je de machine wilt inbouwen. Zo weet je zeker of hij gaat passen op de plek waar je hem wilt inbouwen.
- Aansluiten: Wanneer je de wasdroogcombinatie hebt geplaatst kun je hem gaan aansluiten. In de gebruiksaanwijzing van de machine staat precies weergegeven hoe je dit kunt doen.
- Monteren: Nu je het apparaat hebt geplaatst en aangesloten kun je de deur op de wasdroogcombinatie monteren. Kijk daarvoor altijd goed in de gebruiksaanwijzing zodat je precies weet waar elke schroef en scharnier precies hoort.
- Geluidsniveau: Zet de wasdroogcombinatie aan om het geluidsniveau te testen. Maakt het veel lawaai? Dan kun je de ruimte er om heen altijd nog isoleren.
Gereedschap en materialen
Voordat je begint met het inbouwen van jouw wasdroogcombinatie is het handig om de volgende gereedschappen klaar te leggen. Zo maak je de klus een stuk gemakkelijker voor jezelf!
- Schroevendraaiers: Zowel platte als kruiskop.
- Waterpas: Om te zorgen dat de machine perfect recht staat.
- Rolmaat: Voor het meten van de ruimte en het apparaat.
- Steeksleutelset: Voor het aandraaien van bouten en moeren.
- Boormachine: Als je gaten moet boren voor bevestiging.
- Bevestigingsmateriaal: Schroeven, bouten en eventueel pluggen.
- Flexibele waterslang: Voor de watertoevoer.
- Afvoerslang: Voor het waterafvoer.
- Elektrische kabel: Als de bestaande kabel niet lang genoeg is.
Veelgestelde vragen over een inbouw wasdroogcombinatie
Wat is het verschil tussen een vrijstaande en een inbouw wasdroogcombinatie?
Is het moeilijk om een inbouw wasdroogcombinatie zelf te installeren?
Moet ik speciale aansluitingen hebben?
Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een inbouw wasdroogcombinatie?
Inbouw wasdroogcombinatie assortiment
Andere producten