Een inbouw was droogcombinatie kopen?

Soms hebben huizen gewoonweg niet de ruimte om aparte machines te plaatsen voor wassen en drogen. Een inbouw was droogcombinatie is dan een ideale oplossing. Deze was- droogcombinatie inbouwen kan dan een nog praktischere oplossing bieden, gezien het besparen van ruimte. We zullen hier een aantal punten bespreken waar je op kunt letten bij het kopen van een ingebouwde was- droogcombinatie.

Als je een was- droogcombinatie overweegt, zijn er enkele factoren waar u over wilt nadenken voordat je er één koopt. Er is meer aan de hand dan alleen het vinden van een machine die beide opdrachten uitvoert. U kunt uit een groot aantal verschillende fabrikanten kiezen, en er zijn tal van functies en opties die een verschil kunnen maken. In het geval van geïntegreerde machines (ook wel bekend als ingebouwde machines), is het grote voordeel dat ze hebben over vrijstaande modellen dat ze in de keuken kunnen worden ingepast en zo een onderdeel van de keuken vormen en efficiënt met de ruimte omgaan. Echter heeft een inbouw was droogcombinaties ook nadelen, zo zijn deze modellen vaak wat minder vriendelijk voor de portemonnee en heb je keuze uit minder modellen, aangezien een inbouw was droogcombinatie aan bepaalde maten moet voldoen.

Zodra u weet dat een geïntegreerde was-droogcombinatie de juiste keuze is voor uw huis, moet u rekening houden met de capaciteit van de machine. Dit is belangrijk omdat het de hoeveelheid wasgoed bepaalt die u in één keer kunt wassen en drogen. Vanzelfsprekend wil je dat de capaciteit niet te laag is, want dan zul je veel cycli moeten lopen om al je was gedaan te krijgen. Je wilt ook voorkomen dat deze te hoog is, omdat dit het energie- en waterverbruik onnodig verhoogt. Daarnaast is het handig om te beseffen dat bij was droogcombinaties de wascapaciteit altijd hoger is dan de droogcapaciteit. Meestal droog je iets meer dan de helft van wat je kunt wassen.

Mocht je de was droogcombinatie in een kleine ruimte willen plaatsen, dan is het handig om goed op te meten welke afmeting mogelijk is. Houdt er hierbij rekening mee dat er altijd 15 cm aan de achterkant van de was droogcombinatie vrij blijft voor de aanvoerende en afvoerende slangen. Hiermee voorkom je teleurstelling wanneer het niet blijkt te passen.

Was droogcombinaties zijn er met name in standaard maten. Er zijn geen compacte modellen beschikbaar met een klep aan de bovenzijde, zoals wel het geval is bij een losse wasmachine. Mocht je echt weinig ruimte hebben, dan is het geschikt om een wasmachine met een bovenlade aan te schaffen, welke minder ruimte nodig heeft omdat er aan de voorkant van het apparaat geen klep zit. Helaas zijn deze modellen niet beschikbaar voor was droogcombinaties. Wel zijn er modellen welke kleiner of groter zijn. Een was droogcombinatie met een vulgewicht van 6 kg is bijvoorbeeld kleiner dan een was droogcombinatie met een vulgewicht van 10 kg. Er zit weinig verschil tussen de modellen wat betreft het vulgewicht en dit hangt ook van het merk en de bijbehorende behuizing af, echter heeft een was droogcombinatie met een vulgewicht van 6-8 kg ongeveer een breedte van 54-55 cm en een was droogcombinatie met een vulgewicht van 9-10 kg ongeveer een breedte van 60-66 centimeter.

Ingebouwde wasdroogcombinatie

Naast de capaciteit, is ook de plek waar de inbouw was droogcombinatie komt erg belangrijk. Je wilt namelijk de exacte afmetingen van de wasmachine kunnen bepalen. Een inbouw was droogcombinatie is vaak geschikt om ook achter een deur ‘verstopt’ te worden wanneer deze niet in gebruik is. Dit maakt het noodzakelijk om te controleren wat de draairichting van de deur is, zowel de deur die ervoor komt als de deur van de wasmachine zelf.

Het kan best zijn dat er in jou keuken of washok een bepaalde draairichting praktischer of zelfs nodig is, in dat geval wil je dit niet over het hoofd zien. Tenslotte is het handig om op de sokkeldiepte en sokkelhoogte te letten. Indien dit verstelbaar is, kun je de inbouw was droogcombinatie zo goed mogelijk positioneren in de hiervoor bestemde inbouw plek. Over het algemeen zijn de verstelbare sokkelhoogte en diepte 16,5 en 6,5 cm.