Beste inbouw was- droogcombinatie van 2023

Een inbouw was- droogcombinatie is een model die je kunt inbouwen in een kast. Hierdoor gaat de wasdroogcombinatie compleet in jouw interieur op waardoor je hem op het eerste oog niet zult zien. 

In dit artikel hebben wij een lijst met de beste inbouw wasdroogcombinaties van 2023 voor je gemaakt:

Inbouw wasdroogcombinatie

Wat is een inbouw wasdroogcombinatie

Soms hebben huizen gewoonweg niet de ruimte om twee aparte machines te plaatsen voor wassen en drogen. Een inbouw was droogcombinatie is dan een ideale oplossing. Maar wat is een inbouw was droogcombinatie nou precies? Ten eerste is het belangrijk om te weten wat het begrip was droogcombinatie betekent: Een was- droogcombinatie is een machine die je kleding kan wassen én kan drogen, dit is dus eigenlijk een wasmachine en wasdroger in één. Zo hoef je dus maar één apparaat in je woning te plaatsen, dit is erg voordelig wanneer je weinig ruimte hebt of wanneer je geen budget hebt voor het aanschaffen van twee losse apparaten.

Aanvullend daar op kan het inbouwen van een was- droogcombinatie nog praktischere oplossing bieden, gezien het besparen van ruimte. Een inbouw was- droogcombinatie kun je namelijk in je keuken laten inbouwen, of op een andere plek. Zo kun je jouw woning nog efficiënter indelen om ruimte te besparen. Een ander voordeel van het inbouwen van een was droogcombinatie is dat je hem perfect in je interieur kan laten opgaan, zo hoef je niet constant tegen een was- droogcombinatie aan te kijken wanneer hij bijvoorbeeld in je woonkamer of keuken staat.

Vind jouw nieuwe wasdroogcombinatie

Vind een goede wasdroogcombinatie door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Inbouw wasdroogcombinatie

De beste Inbouw wasdroogcombinaties

De beste inbouw was- droogcombinatie

Ben je opzoek naar een inbouw was- droogcombinatie? Wij hebben hieronder de beste inbouw was- droogcombinaties van 2023 voor jou opgesteld. Wij hebben deze was- droogcombinaties beoordeeld op onder andere de bouwkwaliteit,

waskwaliteit, energiezuinigheid en nog veel meer. Ben je benieuwd naar de beste inbouw was- droogcombinatie van 2023? Scrol dan snel naar beneden om de nummer 1 te bekijken!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasdroogcombinatie

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een energiebesparende wasdroogcombinatie heeft energielabel C of hoger en verbruikt minder energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasdroogcombinatie verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een stille wasdroogcombinatie maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasdroogcombinatie vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasdroogcombinatie ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasdroogcombinatie heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasdroogcombinatie.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasdroogcombinatie zijn?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasdroogcombinatie, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasdroger met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was wassen en drogen?

Wasdroogcombinatie keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasdroogcombinaties van Nederland. Of bekijk de wasdroogcombinaties die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasdroogcombinaties
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasdroogcombinaties aan het zoeken...

Een inbouw was- droogcombinatie kopen

Nu je weet wat een was- droogcombinatie is zullen we hier nog een aantal punten bespreken waar je op kunt letten bij het kopen van een ingebouwde was- droogcombinatie:

Afmetingen

Was droogcombinaties zijn er met name in standaard maten. Er zijn geen compacte modellen beschikbaar met een klep aan de bovenzijde, zoals wel het geval is bij een losse wasmachine. Mocht je echt weinig ruimte hebben, dan is het geschikt om een wasmachine met een bovenlade aan te schaffen, welke minder ruimte nodig heeft omdat er aan de voorkant van het apparaat geen klep zit. Helaas zijn deze modellen niet beschikbaar voor was droogcombinaties. Wel zijn er modellen welke kleiner of groter zijn. Een was droogcombinatie met een vulgewicht van 6 kg is bijvoorbeeld kleiner dan een was droogcombinatie met een vulgewicht van 10 kg. Er zit weinig verschil tussen de modellen wat betreft het vulgewicht en dit hangt ook van het merk en de bijbehorende behuizing af, echter heeft een was droogcombinatie met een vulgewicht van 6-8 kg ongeveer een breedte van 54-55 cm en een was droogcombinatie met een vulgewicht van 9-10 kg ongeveer een breedte van 60-66 centimeter.

Vulgewicht

Een kleinere wasdroogcombinatie heeft dus altijd een lager vulgewicht dan een grote wasdroogcombinatie. Let dus bij het kopen van een nieuw apparaat niet alleen op de afmetingen van de machine, maar ook op het vulgewicht. Het vulgewicht bepaalt namelijk de hoeveelheid wasgoed wat er in de trommel past. Echter, het is belangrijk om te weten dat het laadvermogen voor drogen altijd lager ligt dat het laadvermogen voor wassen. Kan de machine bijvoorbeeld 7 kg wassen, dan kan hij meestal nog maar 4 kg drogen. Je zult dus altijd eerst een deel van de kleding uit de wasmachine moeten halen voordat je gaat drogen.

Vulgewicht wassen: Kijk als eerste naar hoeveel kilo wasgoed er maximaal in de trommel kan. Dit vulgewicht kies je aan de hand van de grootte van je huishouden:

Huishouden van 1 tot 2 personen: 7kg
Huishouden van 3 tot 4 personen: 8 kg
Huishouden van 5 of meer personen: 9 kg

Vulgewicht drogen: Daarnaast moet je op het vulgewicht voor drogen letten. Dit verschilt per huishouden, stop je graag alles in de droger? Dan moet je een zo hoog mogelijk vulgewicht voor drogen kiezen. Hang je vaak de was op en droog je niet veel kleding? Dan kun je een lager droog gewicht kiezen.

Geluidsniveau centrifugeren

Let ook altijd op het geluidsniveau van de was- droogcombinatie. Zet je de wasdroogcombinatie in een kelder, zolder of schuur? Dan hoef je niet perse op het geluidsniveau te letten. Zet je de was- droogcombinatie naast je kamer of woonkamer? Dan is het handig om een machine te kiezen met een laag geluidsniveau. We kunnen deze geluidsniveaus in 4 categorieën opdelen:

Extreem stil (71 dB en lager)
Stil (72 of 73 dB)
Normaal (74 t/m 77 dB)
Luid (78 dB of hoger)

Tip: Let niet alleen op het geluidsniveau wassen, let altijd op het maximale geluidsniveau van centrifugeren, dit produceert namelijk het meeste geluid. In de beschrijving op een website staat het meestal als volgt beschreven: Geluidsniveau wassen 57 dB. Geluidsniveau centrifugeren 74 dB.

 

Energieverbruik

Kijk voordat je een wasdroogcombinatie koopt ook altijd naar het energie- en waterverbruik. Dit kun je controleren middels het energielabel. Het energielabel heeft een schaal van A tot en met G. A is het meest energiezuinig en G is het minst energiezuinig.

Tip: Zoek je een energiezuinige wasdroogcombinatie? Kies er dan eentje met een koolborstelloze motor, deze zijn namelijk veel energiezuiniger.

Verschillende eigenschappen

Als je een was- droogcombinatie overweegt, zijn er enkele factoren waar je over wilt nadenken voordat je er één koopt. Er is meer aan de hand dan alleen het vinden van een machine die beide opdrachten uitvoert. U kunt uit een groot aantal verschillende fabrikanten kiezen, en er zijn tal van functies en opties die een verschil kunnen maken. Zo kun je een model kiezen met allemaal slimme sensoren die het wassen en drogen nog gemakkelijker kunnen maken. In het geval van geïntegreerde machines (ook wel bekend als ingebouwde machines), is het grote voordeel dat ze hebben over vrijstaande modellen dat ze in de keuken kunnen worden ingepast en zo een onderdeel van de keuken vormen en efficiënt met de ruimte omgaan. Echter heeft een inbouw was droogcombinaties ook nadelen, zo zijn deze modellen vaak wat minder vriendelijk voor de portemonnee en heb je keuze uit minder modellen, aangezien een inbouw was droogcombinatie aan bepaalde maten moet voldoen.

Weinig keuze

Omdat een inbouw was- droogcombinatie bepaalde afmetingen moet hebben, moeten deze meestal apart worden geproduceerd. Om deze reden zijn er niet heel veel inbouw wasdroogcombinaties op de markt en daarom kun je niet tussen heel veel verschillende inbouw wasdroogcombinaties kiezen. Let er daarom op dat je misschien niet precies kunt vinden waar je naar zoekt.

Inbouw wasdroogcombinatie plaatsen

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een wasdroogcombinatie te kopen is het ook handig om te weten hoe je hem kan inbouwen. Dit kun je gemakkelijk zelf doen aan de hand van de volgende stappen:

  1. Plaatsen: Meet voordat je de wasdroogcombinatie gaat plaatsen de ruimte op van de plek waar je de machine wilt inbouwen. Zo weet je zeker of hij gaat passen op de plek waar je hem wilt inbouwen.
  2. Aansluiten: Wanneer je de wasdroogcombinatie hebt geplaatst kun je hem gaan aansluiten. In de gebruiksaanwijzing van de machine staat precies weergegeven hoe je dit kunt doen.
  3. Monteren: Nu je het apparaat hebt geplaatst en aangesloten kun je de deur op de wasdroogcombinatie monteren. Kijk daarvoor altijd goed in de gebruiksaanwijzing zodat je precies weet waar elke schroef en scharnier precies hoort.
  4. Geluidsniveau: Zet de wasdroogcombinatie aan om het geluidsniveau te testen. Maakt het veel lawaai? Dan kun je de ruimte er om heen altijd nog isoleren.

Inbouw wasdroogcombinatie assortiment

1485565

Samsung WD80T654ABH/S2 AddWa...

799,00
De Samsung WD80T654ABH/S2 AddWash - 8/5 kg beschermt je kleding en zorgt dat je kleding grondig schoon en droog wordt. Dat deze combi in onze top 5 staat is niet gek. Volgens Coolblue is dit namelijk de beste koop. De...
Waardering 4.45 uit 5
1485374

Samsung WD10T534ABW/S2...

899,00
De Samsung WD10T534ABW/S2 - 10,5/6 kg was- droogcombinatie wast en droogt je kleding volledig schoon en droog. De Samsung WD10T534ABW/S2 - 10,5/6 kg heeft het cijfer: 8.8 ontvangen van ongeveer 22 consumenten. Dit model heeft een hoog laadvermogen, 10,5 kg...
Waardering 4.40 uit 5
1648719

Hoover H-500 HD 485AMBB/1-S

589,00
Opzoek naar een perfecte was- droogcombinatie? Stop maar met zoeken! De Hoover H-500 HD 485AMBB/1-S is namelijk de wasdroogcombi die je zoekt. De prijs van de was- droogcombinatie is 589.0. De was droogcombinatie heeft dus een hele scherpe prijs! De...
Waardering 3.90 uit 5
1602413

Siemens WN44A120NL – 9...

999,00
De Siemens WN44A120NL - 9/6 kg krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge van de kopers die de was droog combinatie thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort...
Waardering 4.80 uit 5
1651365

Beko HTV7736XSHTM1 HygieneSh...

599,00
De Beko HTV7736XSHTM1 HygieneShield - 7/4 kg wasdroogcombi wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De was droogcombinatie scoort op de belangrijkste gebieden erg goed...
1515467

Miele WTD 163 WCS – 8/...

1.489,00
De Miele WTD 163 WCS - 8/5 kg beschermt je kleding en zorgt dat je kleding grondig schoon en droog wordt. In tegenstelling tot de andere was droog combinaties is dit model redelijk prijzig. Bij het bepalen van onze top...
Waardering 4.50 uit 5
1387627

Haier HWD90-BP14636N –...

649,00
De Haier HWD90-BP14636N - 9/6kg belandt op een erg hoge plek. Naast zijn fraaie uiterlijk die deugdelijkheid uitstraalt is ook de binnenkant van de was-droogcombinatie van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de kopers die hem al thuis...
Waardering 4.45 uit 5
1633467

AEG L9WEE066W – 10/6 k...

1.399,00
De AEG L9WEE066W - 10/6 kg krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge beoordeling. Naast alle hoge scores van de consumenten die de wasdroogcombi thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij scoort namelijk...
Waardering 4.35 uit 5
1819430

Siemens WD4HU541NL – 1...

1.249,00
De Siemens WD4HU541NL - 10/6 kg krijgt een hele hoge beoordeling. Deze wasdroogcombi scoort erg goed op de belangrijkste onderdelen, vergeleken met zijn concurrenten. Ook krijgt hij hele goede van de eerdere kopers die hem al thuis hebben staan. Met...
1602418

Siemens WD4HU540NL – 1...

1.199,00
De Siemens WD4HU540NL - 10/6 kg was droogcombinatie wordt erg hoog beoordeeld door consumenten die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De was droog combinatie scoort op de belangrijkste gebieden erg...
Waardering 4.45 uit 5
1706659

LG GD3V308N0 – 8/6 kg

699,00
De LG GD3V308N0 - 8/6 kg heeft veel handige eigenschappen waardoor het gebruik makkelijker wordt gemaakt. Naast deze handig features beoordelen de huidige gebruikers van de was- droogcombinatie hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi toestel, is...
Waardering 4.35 uit 5
1617029

Haier HWD80-B14979 I-Pro Ser...

799,00
Opzoek naar een goede was-droogcombinatie? Wij hebben hem voor je gevonden. De Haier HWD80-B14979 I-Pro Series 7 - 8/5 kg is namelijk de was-droogcombinatie die je zoekt. De Haier HWD80-B14979 I-Pro Series 7 - 8/5 kg is beoordeeld door 24...
Waardering 4.35 uit 5
1553787

Bosch WNG24430NL – 9/6...

1.199,00
Opzoek naar een perfecte was droogcombinatie? Stop maar met zoeken! De Bosch WNG24430NL - 9/6 kg is namelijk de wasdroogcombi die je zoekt. Dit model is wel iets duurder vergeleken met andere modellen. De Bosch WNG24430NL - 9/6 kg is...
Waardering 4.55 uit 5
1673475

AEG L6WBJ846W

799,99
Zoek je een nieuwe was- droogcombinatie en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De AEG L6WBJ846W is misschien wel de juiste was droogcombinatie voor jou. Dit apparaat is van AEG en bezit daarom de volgende merkspecifieke feature: AEG...
1512340

LG GD3M108N3 Direct Drive...

579,00
De LG GD3M108N3 Direct Drive - 8/5 kg heeft veel handige eigenschappen waardoor het gebruik makkelijker wordt gemaakt. Naast deze handig eigenschappen beoordelen de huidige gebruikers van de wasdroogcombi hem zeer positief! Als je opzoek bent naar een mooi apparaat,...
Waardering 4.45 uit 5
1664654

AEG L7WBN84GW DualSense

968,99
De AEG L7WBN84GW DualSense wasdroogcombi wast en droogt je kleding helemaal schoon en droog. Dit model is van AEG en bezit daarom de volgende merkspecifieke functie: AEG DualSense. De AEG L7WBN84GW DualSense heeft de beoordeling: none mogen ontvangen van ongeveer...
1663416

AEG L7WE786CBS

1.139,00
De AEG L7WE786CBS beschermt je kleding en zorgt dat je kleding grondig schoon en droog wordt. Met een prijs van 1139.0 kunnen we zeggen dat de was droogcombinatie redelijk duur is. Hij beschikt over de volgende merkspecifieke functie: . De...
1651138

AEG L6WB86JW ProSense...

749,00
De AEG L6WB86JW ProSense - 8/4 kg was-droogcombinatie wast en droogt je kleding helemaal schoon en droog. Omdat dit toestel van AEG is bezit hij de volgende merkspecifieke eigenschap: AEG ProSense. Bij het produceren van onze top 5 maken we...
1666144

AEG L7WBG854W 8/5 kg

849,99
De AEG L7WBG854W 8/5 kg heeft veel handige functies waardoor het gebruik makkelijker wordt gemaakt. Naast deze handig eigenschappen beoordelen de huidige gebruikers van de was-droogcombinatie hem zeer positief! Dit model is van AEG en bezit daarom de volgende merkspecifieke...
1618597

AEG L8WENS06C ÖKOMix –...

1.149,00
De AEG L8WENS06C ÖKOMix - 10/6 kg wasdroogcombinatie wordt erg hoog beoordeeld door mensen die de hem al eerder gekocht hebben, daarnaast heeft hij ook een hele goede prijs- kwaliteit verhouding. De wasdroogcombi scoort op de belangrijkste gebieden erg goed ten...
1494476

Samsung WD80TA049BE 8/5 kg

749,00
Zoek je een goede wasdroogcombinatie en weet je nog niet welke je moet kiezen? De Samsung WD80TA049BE 8/5 kg is waarschijnlijk de juiste wasdroogcombi voor jou. Deze combinatie is ook de beste keuze van Coolblue! De Samsung WD80TA049BE 8/5 kg...
Waardering 4.40 uit 5
1664654

AEG L7WBN84GW DualSense...

949,00
Omdat de AEG L7WBN84GW DualSense - 8/5 kg erg goed is beoordeeld op allerlei verschillende criteria staat de was droogcombinatie in onze top 5! De AEG L7WBN84GW DualSense - 8/5 kg is beoordeeld door 3 consumenten met de score: 8.9....
Waardering 4.45 uit 5
1485554

Samsung WD70TA049BE EcoBubbl...

549,00
Zoek je een nieuwe was droogcombinatie en weet je niet welke je moet kiezen? De Samsung WD70TA049BE EcoBubble - 7/4 kg is misschien wel de juiste was-droogcombinatie voor jou. Mocht je niet te veel willen besteden aan een nieuwe was...
Waardering 4.35 uit 5
1659225

LG F4DV912A2E – 12/8 k...

1.149,00
De LG F4DV912A2E - 12/8 kg was droogcombinatie wast en droogt je kleding helemaal schoon en droog. Het nadeel van deze wasdroogcombi is dat dit apparaat redelijk prijzig is. De LG F4DV912A2E - 12/8 kg is beoordeeld door none kopers...
1674608

Samsung WD90T754ABT/S2...

949,00
Zoek je een passende was- droogcombinatie en weet je nog niet welke je moet kiezen? De Samsung WD90T754ABT/S2 - 9/6 kg is misschien wel de juiste was- droogcombinatie voor jou. Omdat dit apparaat van samsung is bezit hij de volgende...
Waardering 4.65 uit 5
1611522

Bosch WNA13400NL – 8/5...

899,00
Zoek je een nieuwe was droog combinatie en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Bosch WNA13400NL - 8/5 kg is waarschijnlijk de juiste wasdroogcombi voor jou. De Bosch WNA13400NL - 8/5 kg heeft het cijfer: 8.8 mogen...
Waardering 4.40 uit 5
1799196

Whirlpool FFWDB 964369 WV EE...

679,00
De Whirlpool FFWDB 964369 WV EE - 9/6 kg belandt op een erg hoge plek. Naast zijn fraaie uiterlijk die deugdelijkheid uitstraalt is ook de binnenkant van de was droogcombinatie van goede kwaliteit. Niet alleen ons panel, maar ook de...
1497145

Miele WTI 370 WPM PowerWash...

2.099,00
De Miele WTI 370 WPM PowerWash 2.0 - 8/5kg krijgt van onze experts en zijn huidige gebruikers een hele hoge rating. Naast alle hoge van de mensen die de was-droogcombinatie thuis hebben staan, heeft hij een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Hij...
Waardering 4.70 uit 5