Wasdroogcombinatie met stoomfunctie
Een wasdroogcombinatie met stoomfunctie wast je kleding met zowel water als stoom. Je kleding komt minder gekreukeld uit de was en daarnaast wordt de kleding ook beter gereinigd.
Opzoek naar een was droogcombinatie met stoomfunctie? Op deze pagina hebben wij de top 5 beste wasdroogcombinaties met stoomfunctie voor jou opgesteld.
De beste wasdroogcombinatie met stoomfunctie van 2025
De beste wasdroogcombinatie met stoomfunctie van 2025
Wat is een wasdroogcombinatie met stoomfunctie
Een wasdroogcombinatie met stoomfunctie is erg handig voor mensen die niet van strijken houden. Door de stoomfunctie komt je wasgoed namelijk veel minder gekreukt uit de trommel en ben je veel sneller klaar met strijken. Een ander bijkomend voordeel van de stoomfunctie is dat het de kleding veel beter reinigt, terwijl je kleding veel minder snel slijt. (Zo blijft je favoriete t-shirt of broek veel langer mooi!).
Beste was droogcombinatie met stoomfunctie van 2025
Ons team van experts heeft aan de hand van deze testen de beste was- droogcombinatie met stoomfunctie van 2025 kunnen bepalen. Neem gauw een kijkje hieronder om te kijken welke op nummer één staat!
10/10Samsung WD11DB8B85GB QuickDrive
De Samsung WD11DB8B85GB QuickDrive is de best geteste wasdroogcombinatie met stoomfunctie van maart 2025!
De Samsung WD11DB8B85GB is een slimme wasdroogcombinatie voor grote gezinnen. Je kunt er 11 kg was in doen en 9 kg drogen. De machine denkt zelf na over hoeveel wasmiddel nodig is. Er zit een kort programma op voor als je haast hebt. Je kunt de machine ook bedienen met je telefoon als je niet thuis bent.
Deze wasdroogcombinatie heeft veel handige functies. Er zijn speciale programma’s voor babykleding en overhemden. Je kunt kleren ook opfrissen of waterafstotend maken. Sommige programma’s wassen tot 50% sneller. Je kunt wassen en drogen zonder tussenstop. De machine gebruikt warme lucht om je was te drogen, wat snel gaat maar wel meer stroom kost.
Het apparaat is goed gemaakt en voelt stevig aan. De bediening is makkelijk te begrijpen. De trommel draait soepel en de deur sluit goed af. Tijdens het gebruik hoor je geen rare geluiden. Let wel op dat wassen en drogen samen ongeveer 185 euro per jaar aan stroom kost. Alleen wassen is veel goedkoper, ongeveer 29 euro per jaar. Het is slim om na te denken of je vaak wilt drogen.
9.4/10Miele WTI 370 WPM PowerWash 2.0 - 8/5kg
De Miele WTI 370 WPM is een wasdroogcombinatie die 8 kg kan wassen en 5 kg kan drogen. Hij heeft 15 verschillende programma’s, waaronder een zuinig Eco-programma en een snel QuickPower-programma. Met de voorstrijken optie komen je kleren minder gekreukt uit de machine. Deze Miele gebruikt een condensdroger die snel droogt op hoge temperaturen, maar dit kan wel meer slijtage veroorzaken.
Deze machine verbruikt behoorlijk wat energie. Voor wassen en drogen samen betaal je jaarlijks 157,20 euro (524 kWh, energieklasse D). Alleen wassen kost 27,60 euro per jaar (92 kWh, energieklasse A). De PowerWash functie helpt om water en energie te besparen. Je kunt het apparaat op afstand bedienen met een app. Er zijn ook speciale capsules voor gevoelige stoffen zoals wol en zijde.
De Miele WTI 370 WPM is makkelijk te bedienen en heeft veel handige functies. Hij maakt weinig geluid tijdens het centrifugeren (69 decibel). Er zijn speciale programma’s voor verschillende soorten kleding, zoals jeans, sportkleding en zelfs sportschoenen. Met het opfrisprogramma maak je gedragen kleding snel weer fris. De machine is goed gemaakt en lijkt lang mee te kunnen gaan.
9.2/10AEG LWR9516BN4 10/6kg
De AEG LWR9516BN4 is een wasdroogcombinatie die veel kan. Je kunt er 10 kilo was in doen en 6 kilo drogen. Dit is handig voor grote gezinnen. De machine gebruikt een warmtepomp om kleding te drogen op lage temperatuur. Hierdoor slijten je kleren minder snel en blijft je energierekening lager. Het duurt wel wat langer om te drogen dan bij andere machines.
Deze wasdroogcombinatie heeft energieklasse C voor wassen en drogen samen. Als je alleen wast, is het zelfs energieklasse A. Er zitten veel handige programma’s op, zoals voor katoen, synthetische stoffen, fijne was en wol. Met het Steam Refresh programma kun je kleding opfrissen zonder te wassen. Er is ook een snel programma dat 3 kilo was in 3 uur wast en droogt.
De machine maakt gemiddeld geluid tijdens het centrifugeren: 76 decibel. Dit klinkt ongeveer als een stofzuiger. Met 1500 toeren per minuut draait de trommel best snel, waardoor je kleding goed gecentrifugeerd wordt. De bouwkwaliteit is middelmatig, maar goed genoeg voor dagelijks gebruik. Er zit bescherming tegen waterschade in, maar je moet de wasmiddellade zelf schoonmaken.
8.8/10Bosch WNA13400NL - 8/5 kg
De Bosch WNA13400NL is een wasdroogcombinatie die je kleding wast en droogt. Er past 8 kilo was in en 5 kilo voor drogen. Dit is genoeg voor 2 of 3 mensen bij het wassen. Met het wash&dry 60 minuten programma heb je snel schone en droge kleren. De SpeedPerfect knop maakt wassen sneller.
Deze machine heeft veel handige programma’s. Je kunt kiezen uit normale was, maar ook speciale programma’s voor fijne was, wol en zijde. Er is zelfs een programma voor sportkleding. De AutoDry sensoren zorgen dat je kleren precies lang genoeg worden gedroogd. Het apparaat is ook lekker stil met 70 decibel tijdens het centrifugeren.
De Bosch WNA13400NL is niet erg zuinig. Voor wassen en drogen samen betaal je jaarlijks 187,8 euro. Dit valt in energieklasse E. Alleen wassen is voordeliger: 37,8 euro per jaar, met energieklasse C. Het apparaat heeft wel handige functies om energie te besparen, zoals het Wash&Dry 60 programma en de AutoDry sensoren. De kwaliteit is gemiddeld en past bij wat je ervoor betaalt.
8.8/10AEG LWR7586CUB DualSense UniversalDose - 8/5 kg
De AEG LWR7586CUB DualSense UniversalDose is een wasdroogcombinatie die je kleding wast en droogt. Je kunt 8 kg wassen en 5 kg drogen. De machine heeft een stoomfunctie om kreukels te verminderen en kleding op te frissen. Er is een speciaal programma dat extra goed schoonmaakt op 60 graden. In de wasmiddellade kun je pods, vloeibaar wasmiddel of waspoeder gebruiken.
Deze wasdroogcombinatie verbruikt best veel energie. Voor wassen en drogen samen betaal je jaarlijks 159 euro (530 kWh). Alleen wassen kost 25,2 euro per jaar (84 kWh). De energieklasse is D voor wassen en drogen samen, maar A voor alleen wassen. Als je vaak droogt, wordt je energierekening dus hoger. Wil je energie besparen? Dan kun je beter alleen wassen en je kleren aan de lijn drogen.
Het apparaat heeft veel handige programma’s, zoals voor katoen, fijne was, handwas, gemengde was, outdoorkleding en overhemden. Er is ook een wolprogramma en een opfrisprogramma. Het non-stop was-droogprogramma wast en droogt je kleren in één keer. De stoomfunctie helpt kreukels gladstrijken. De machine past de temperatuur en beweging aan op de stof die je wast.
Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasdroogcombinatie
Wasdroogcombinatie keuzehulp
Voor- en nadelen van een wasdroogcombinatie met stoomfunctie
Voordelen
- Efficiëntie: Eén machine doet het allemaal: wassen, drogen én stomen. Dit bespaart ruimte en maakt het leven gemakkelijker.
- Minder strijken: De stoomfunctie helpt om kreuken in je kleding te verminderen, waardoor je minder tijd aan strijken kwijt bent.
- Milieuvriendelijk: Stomen vereist meestal minder wasmiddel en water, wat beter is voor het milieu en je portemonnee.
- Verwijdering van bacteriën: De stoomfunctie doodt veelvoorkomende bacteriën en allergenen, waardoor je kleding frisser en hygiënischer wordt.
Nadelen
- Hogere kosten: Wasdroogcombinaties met stoomfunctie zijn vaak duurder in aanschaf dan standaardmodellen.
- Langere was- en droogtijden: Stomen kan de totale tijd die nodig is om je was te voltooien, verlengen.
Waar let je op bij het kopen van een wasdroogcombinatie met stoomfunctie
Voordat je een was- droogcombinatie met stoomfunctie gaat kopen is het handig om te weten waar je op moet letten. Om ervoor te zorgen dat je geen miskoop begaat, hebben wij een lijst op gesteld van zaken waar je op moet letten. Bekijk de lijst hieronder:
Maximale vulgewicht
Kijk ten eerste naar het maximale vulgewicht van de was- droogcombinatie. Het vulgewicht betekent hoeveel kilogram wasgoed er in de trommel past. Zo heb je voor grote huishoudens een erg hoog vulgewicht nodig, omdat je meer kilo wasgoed in de trommel stopt. Een uitgangspunt voor het kiezen van je laadvermogen is als volgt:
Huishoudens van 1 of 2 personen: 7 kg vulgewicht.
Huishoudens van 3 of 4 personen: 8 kg vulgewicht.
Huishoudens van 5 of meer personen: 9 kg vulgewicht.
Let op: Het maximaal vulgewicht voor wassen en drogen verschilt altijd! De kg droogcapaciteit ligt namelijk altijd lager dan de kg wascapaciteit. Je kunt dus niet de gehele trommel direct laten drogen, je zult hiervoor nog een aantal. Wanneer je een wasdroogcombi kiest met een vulgewicht van 9kg, kun je bijvoorbeeld nog maar 6 kg drogen, kijk hier dus altijd goed naar!
Energieverbruik
Naast het vulgewicht is het handig om te gaan kijken naar het energieverbruik van de was- droogcombi. Om te weten te komen of het apparaat energiezuinig is kun je kijken naar het energielabel. Het energielabel heeft een index van A(meest energiezuinig) tot G (minst energiezuinig). Wanneer je minder energiekosten wilt betalen is het een goede keuze om een zo hoog mogelijk energielabel te kiezen. Om te verzekeren dat de machine een hoog energielabel heeft kun je kijken naar modellen met een koolborstelloze motor, deze zijn namelijk een stuk energiezuiniger.
Waar je wel op moet letten is dat een wasdroogcombinatie altijd meer energieverbruikt dan een reguliere wasmachine en wasdroger. Momenteel is het hoogste label van een wasdroogcombi energielabel C. Echter, het grote voordeel van een wasdroogcombinatie met stoomfunctie is dat deze modellen relatief zuinig zijn! Door de stoomfunctie verbruikt het apparaat namelijk erg weinig water, daarbuiten kost het stoomprogramma ook niet heel veel stroom vergeleken met andere programma’s.
Geluidsniveau centrifugeren
Ken je dat, je moet ‘s avonds nog snel een was aanzetten omdat je de dag er na anders geen schone broek of t-shirt meer hebt. Terwijl je lekker op bed ligt gaat het apparaat centrifugeren en wordt je wakker van het harde geluid, dat terwijl je ‘s ochtends vroeg een belangrijke afspraak hebt! Het is ons vast allemaal eens overkomen, maar om dit te voorkomen bij je nieuwe was- droogcombinatie is het handig om op het geluidsniveau centrifugeren te kijken.
Moet je soms ‘s nachts een was draaien? Of staat het apparaat naast je woonkamer? Dan is het fijn om een apparaat te kiezen die niet heel veel lawaai maakt. Het geluidsniveau is op te delen in vier categorieën:
Extra stil (71 decibel of -)
Stil (72 – 73 decibel)
Normaal (74 – 77 decibel)
Luid (78 decibel of +)
Kies het geluidsniveau die het beste bij jou past!